Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država osvojila je prvo mjesto na 17. Svjetskom kupu u Španiji! ''Dream-team'' je u finalu savladao selekciju Srbije rezultatom 129:92
Košarkaši Francuske osvajači su bronzane medalje na Svjetskom Kupu u Španiji. Oni su u duelu za 3. mjesto savladali selekciju Litvanije rezultatom 95:93 i tako osvojili prvu medalju u svojoj istoriji na svjetskim prvenstvima.
Košarkaši Srbije nastavili su sa sjajnim partijama na Mundobasketu u Španiji. Ovog puta pred "orlovima" pala je Francuska rezultatom 90:85. Srbija će se u finalu sastati u sa favorizovanom Amerikom!
Košarkaši Amerike očekivano su prvi finalisti 17. po redu Mundobasketa koji se održava u Španiji. Oni su bili bolji od selekcije Litvanije savladavši je rezultatom 96:68. "Ameri" će se u finalu sastati sa boljim iz drugog polufinalnog meča u kojem se sjutra sastaju Francuska i Srbija.
Košarkaši Francuske napravili su veliko iznanađenje u četvrtfinalu Svjetskog Kupa savladavši selekciju Španije rezultatom 65:52. Ovo je bio veliki šok za domaću selekciju koju sa klupe predvodi Huan Orenga. Svi smo već vidjeli Špance u velikom finalu sa Amerikom, ali od toga neće biti ništa!
Strana 1 od 9