Koji Crnogorci su trenutno bez angažmana?

Napisao:  Pročitano 2671 puta četvrtak, 12 oktobar 2017 12:18

Šampionati u evropskim ligama se uveliko zahuktavaju, a veliki broj crnogorskih košarkaša, pa čak i reprezentativaca naše zemlje, još uvijek je bez klupskog angažmana.

Mi smo sastavili petorku, sa šestim igračem, ''najzvučnijih imena'' naše košarke koja su trenutno u potrazi za novim klubom ili pak vagaju poslovne ponude. Među njima su dva reprezentativca koja su učestvovala na prethodnom Eurobasketu i koja su se našla na spisku novog selektora Zvezdana Mitrovića, posljednji prekobrojni za šampionat ''Starog kontinenta'' na spisku njegovog prethodnika Tanjevića, jedan bivši ''crveni'', te dva košarkaša koje smo u sezoni iza nas imali priliku da gledamo u ABA ligi.

1. Nikola Pavlićević: 29-godišnji plej je odigrao dobru sezonu u Mađarskoj, gdje je u dresu Solnoka bilježio 14,7 poena i 4,1 asistenciju. Igrao je i 7 mečeva u Ligi šampiona, sa učinkom od 15,3 poena i 3,9 asistencije. Na proteklom Eurobasketu bio je jedno od najprijatnijih iznenađenja u ''crvenom'' dresu, jer je kao posljednji putnik u Rumuniju, i treći plej iza Rajsa i Ivanovića, postizao 7,7 poena i 3 asistencije.

2. Milutin Đukanović: Do ''posljednje ure'' bio je u mislima Tanjevića za Eurobasket, ali je ipak ''sa zvukom sirene'' otpao sa spiska selektora, nakon što je sa ''crvenima'' odradio kompletne pripreme. 26-godišnji bek je prošle godine nastupao za mađarsku Dunu Kečkemet, gdje je knjižio 13 poena po meču.

3. Vladimir Mihailović: Još jedan član ''crvene'' ekspedicije u Rumuniji i Istanbulu još uvijek ganja potencijalne poslodavce. Ulcinjanin je prošlu sezonu počeo u Vurcburgu (7,3 poena; 2,8 asistencije, 2,3 skoka na 12 mečeva), a završio u Oldenburgu, sa kojim je dogurao do finala plej-ofa njemačke lige. 27-godišnji bek je u EWE Basketsu na 18 utakmica šampionata bilježio 4,7 poena i 2,6 skokova, dok je bolje cifre imao u FIBA Ligi šampiona, gdje je postizao skoro 8 poena po meču, uz 3,2 uhvaćene lopte. Na Eurobasketu je ubacivao 3,7 poena, uz 2,5 skokova.

4. Radosav Spasojević: 25-godišnji krilni centar iz Nikšića je prošle sezone u dresu ABA ligaša Mega Leksa prosječno postizao 10 poena, uz skoro 43% šuta za tri poena, i hvatao 3,6 lopti po meču.

5. Stevan Milošević: Iskusni 32-godišnji centar je prošlu sezonu proveo u redovima ljubljanske Olimpije, u čijem je dresu u ABA ligi prosječno knjižio 5 poena i 3,4 skoka.

6. igrač: Aleksa Popović: 30-godišnje krilo je lani bilježilo 6,4 poena i 2,7 skokova braneći boje mađarskog Solnoka.

Ovom spisku bismo mogli dodati Vladimira Dašića koji se oporavlja nakon povrede koljena, veterana Balšu Radunovića, prošlogodišnjeg najboljeg strijelca ERSTE lige Marka Koljevića, koji će na početku sezone igrati na otvorenom ugovoru sa drugoligašem Zetom, njegovog brata Ivana, Marka Miloševića, Marka Perovića...