U subotu kreće mini basket prvenstvo osnovnih škola Opštine Nikšić

Napisao:  Pročitano 632 puta četvrtak, 14 septembar 2017 14:46

KK PANTER uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore i Opštine Nikšić, a u sklopu ''Septembarskih dana'' organizuje MINI BASKET PRVENSTVO OSNOVNIH ŠKOLA OPŠTINE NIKŠIĆ.

Prvenstvo će se igrati u subotu i nedjelju (16. i 17. 09. 2017. god.) na otvorenom terenu OŠ ''Ratko Žarić' a pravo nastupa imaju djeca rodjena 2007. godine i mlađi.

''Prateći smjernice Ministarstva sporta o razvoju školskog sporta želimo podstaći što veći broj djece na igru, posebno košarku, u slobodnom vremenu, jer je činjenica da se ova ciljna grupa danas uglavnom zabavlja samo na računaru. Prvenstvo će da zaživi i postane tradicionalno, a djeca će usvojiti znanja i proširiti postojeća kada je u pitanju svijet košarke, sport koji je od davnina popularan u Crnoj Gori, posebno u Nikšiću. Na taj način će se kod djece probuditi interesovanje za ''igru pod obručima'' i otkriti talenat, koji će se kasnije razvijati kroz školu košarke, utakmice, kampove...'' - poručuju iz KK Panter.

KK PANTER osnovan je 2007. Škola košarke nikšićkog kluba okuplja oko 90 članova, uglavnom učenika osnovnih škola, i u svojim redovima ima već dokazane košarkaše, a u vitrinama brojne trofeje sa domaćih i medjunarodnih takmičenja.

Teren na kome su ponikli sjajni košarkaši kao što su Žižić, Varajić, Radovanović, Radulović, Dubljević... za vikend će ugostiti neke buduće asove!

Satnica takmičenja: