Crnogorska ekspedicija provela 30 dana na turnirima u Kini

Napisao:  Pročitano 2255 puta petak, 04 avgust 2017 08:54

Ekipa sastavljena od crnogorskih košarkaša koji su trenutno bez angažmana provela je u maju i junu tridesetak dana u Kini, gdje je učestvovala na nekoliko turnira.

Cilj turneje bio je, prema riječima vođe puta, iskusnog krilnog centra Balše Radunovića, da što veći broj naših košarkaša stekne internacionalno iskustvo, ali i da se na pravi način prezentuje crnogorska košarka.

''Nastavili smo sa turnejama po Kini, i nadam se da ćemo u najmnogoljudniju zemlju ići više puta u toku godine. Kao i ranije, selektirali smo igrače koji su trenutno slobodni i pružili im mogućnost da otputuju na jednomjesečnu turneju, gdje smo odigrali smo 12 utakmica sa američkim selekcijama i NLB ekipama. Radi se o jednom velikom iskustvu za sve igrače, koji su odmjerili snage sa nekim od bivših NBA igrača i spremili se za predstojeću sezonu'' - kazao nam je Radunović.

Crnogorsku ekspediciju činili su sljedeći igrači: Marko Perović, Marko Koljević, Marko Milošević, Vladimir Milošević, Nikola Đoković, Spasoje Palameta, Petar Jovanović, Miloš Latković, Miloš Pajović i Balša Radunović, kao i trener ekipe Kosto Milonjić.