Dubljević: Neću biti navijač, to je pakao

Napisao:  Pročitano 1308 puta nedelja, 04 jun 2017 21:08

"Baš ne znam šta da kažem, ni šta da mislim. U šoku sam. Osjećam veliko razočarenje i prosto ne mogu da vjerujem koliki sam maler i koliko pehova prati našu reprezentaciju."

Na ovaj način, u gotovo jednom dahu počela je priču za Arenu Jelena Dubljević, nakon što je magnetna rezonanca definitivno potvrdila da je zbog povrede stopala čeka pauza od najmanje šest nedjelja, što je značilo da prvi put u istoriji naše reprezentacije neće biti u sastavu Crne Gore na prvenstvu Evrope!

“Mislim da je ovo nemoguće objasniti kroz šta ja trenutno prolazim. Poslije loše sreće na prethodnom prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Rumuniji gdje nijesam imala priliku da budem uz tim na odlučujućim mečevima sada mi se dogodila nova povreda, koja je potpuno poremetila i mene i reprezentaciju.” – dodala je 30-godišnja Nikšićanka.

Slijedi oporavak

Naša najbolja košarkašica, propustila je prvi dio priprema i prvi pripremni meč sa Srbijom, a nakon par dana treninga zaigrala je protiv Kanade na startu turnira u Bordou. Ali, tri minuta prije kraja Dubljević je ostala na parketu…

“Sudarila sam se sa jendom igračicom Kanade i izgubila balans. Da ne bih pala doskočila sam svom snagu na nogu. Odmah sam osjetila bol i znala sam da nije baš dobro. Bukvalno nakon pet minuta noga je poplavila, već tokom noći to je postalo modro. Ali, nadali smo se da nije toliko ozbiljno. Ipak, ispostavilo se da su stradala dva ligamenta, tako da me čeka duža pauza.”- objasnila nam je Jelena.

Prve prognoze garantuju da će nova igračica Galatasaraja pauzirati od šest do osam nedjelja…

“Iskreno ne znam gdje ću raditi oporavak, jer nijesma ni imala vremena da razmišljam. Jasno je da sada nekih desetak dana ne mogu raditi nikakve terapije, već jednostavno moram odmarati. Moram četiri do šest nedjelja nositi prvo čizmu, a zatim i štake, jer je problem što je ligament na nezgodnom mjestu, čak bi možda lakše bilo da sam kost slomila. Postoji više opcija, tako da ću razmisliti kako i gdje da odradim oporavak.” - naglasila je Dubljević, koja je u meču odluke protiv Italije postigla 29 poena, čime je Crna Gora četvrti put izborila plasman na EP.

Teško kao navijač

Jelena Dubljević definitivno nema sreće krilni centar Crne Gore prije dvije godine (17. juna) povrijedila se na utakmici protiv Turske (igrala samo 13 minuta) na startu druge faze, zbog čega je propustila ostatak prvenstva Evrope. Zbog toga je odlučujuće mečeve pratila kao navijač, a na pitanje da li će biti u Češkoj (od 16. do 25.juna) „desetka” Crne Gore tužnim glasom je prokomentarisala.

“Pratiti utakmice reprezentacije, a ne biti u prilici da pomognete je pakao. Teško mi je to sve palo na prethodnom prvenstvu i ne znam da li mogu opet prolaziti kroz to. Dobili smo novog selektora, pričali smo o novoj energiji i eto opet smo definitivno neke loše sreće. U svakom slučaju nadam se da će me djevojke obradovati.” – podvukla je Jelena Dubljević.