Lim pobjednik ''Basket4kids'' turnira za Sjevernu regiju

Napisao:  Pročitano 324 puta subota, 22 septembar 2018 21:11

Na turniru Basket 4 Kids u Bijelom Polju učestvovalo je šest ekipa - domaćin Jedinstvo iz Bijelog Polja, KK Gorštak iz Kolašina, KK Lim iz Berana, KK Sutomore i dve ekipe iz Pljevalja - KK Rudar i KK Pljevlja.

Ekipe su podijeljene u dvije grupe sa po tri tima, a svaka ekipa u grupi igrala je dvije utakmice. Prvu grupu činile su ekipe Jedinstva, Gorštaka i Pljevalja, a drugu grupu ekipe Lima, Rudara i Sutomora.

 

U prvoj grupi bilo je veoma uzbudljivo pošto je igra bila veoma izjednačena i samo su nijanse odlučivale ko će proći u finale. Na kraju u finale, sasvim zasluženo prošli su domaćini, Jedinstvo iz Bijelog Polja.

U drugoj grupi imali smo ekipu Sutomora koja u svojim redovima ima čak četiri igrača rođena 2009. godine. Sutomore se u posljednjoj utakmici po grupama borilo za prolaz u finale protiv ekipe Lima iz Berana. Na žalost po dječake sa primorja u finale je prošla ekipa iz Berana koja se u finalu sastala sa ekipom Jedinstva iz Bijelog Polja.

Finale je bilo prepuno jakih duela, grešaka na obje strane, borbe za svaku loptu i bacanja po parketu. Najbolja ekipa sjeverne regije je ekipa Lima iz Berana koja je vodila od početka meča, pa sve do samog kraja a krajnji rezultat bio je 30:25 . 

Ekipa Lima je na ovom turniru sjeverne regije Crne Gore pokazala najviše s obzirom da su pobijedili obje utakmice u grupi i na kraju finalnu utakmicu, pa su tako sasvim opravdano sebi obezbijedili plasman na završni (F4) turnir Crne Gore.

izvor i foto: sportklub.rs