Sjutra počinje Mini basket prvenstvo osnovnih škola u Nikšiću

Napisao:  Pročitano 347 puta petak, 14 septembar 2018 16:31

Košarkaški klub Panter iz Nikšića u sklopu Septembarskih dana kulture drugu godinu zaredom uz podršku Ministarstva sporta i Opštine Nikšić, organizovaće Mini-basket prvenstvo osnovnih škola Opštine Nikšić.

Prvenstvo će se održati na otvorenom terenu OŠ "Ratko Žarić", 15. i 16. septembra, a osnivač i vlasnik Pantera Tomislav Jovović nema dilemu da će takmičenje da bude tradicionalno.

 "Ekipe su sastavljene od đece rođene 2008. godine i mladjih i svaka broji 15 igrača. Za pobjednike su predviđeni pehari i medalje, a svi učesnici turnira dobiće diplome i majice prvenstva. Organizacijom prvenstva želimo dati doprinos razvoju košarke među učenicima osnovnih škola u Nikšiću, odnosno podstaći ih na košarku u slobodnom vremenu jer je činjenica da se ova ciljna grupa danas igra uglavnom na računaru", kazao je Jovović.

KK Panter osnovan je 2007.godine, a godinu ranije je počela sa radom škola košarke koja okuplja oko 90 članova, uglavnom učenika osnovnih škola.

Panter je od 25. do 30. juna ove godine drugi put zaredom  kao jedini predstavnik iz Crne Gore učestvovao na izuzetnom turniru u Atini. Kadeti Pantera su u konkurenciji klubova iz  Turske, Grčke, Izraela, Rumunije, Makedonije osvojili drugo mjesto, a nagradu za najboljeg igrača turnira pripala je Ognjenu Nikčeviću. U revijalnom dijelu turnira održano je takmičenje u šutiranju trojki, a pehar namijenjen pobjedniku podigao je naš Ognjen Gutović.

Promoter ovogodišnjeg Mini basket prvenstva biće  jedan od najtalentovanijih evropskih igrača u svom godištu , Aleksa Bulajić koji je prije godinu dana dres Pantera zamijenio dresom njemačkog Ulma.

Sve u klubu raduje i činjenica da Panter ove sezone ima svog igrača u najjačem evropskom košarkaškom  takmičenju Evroligi. Riječ je naravno o Aleksi Iliću, sada igraču Buducnosti i seniorskom reprezentativcu Crne Gore.

Titulu prvaka Opštine Nikšić braniće ekipa OŠ “Mileva Lajović Lalatović”, kao prošlogodišnji pobjednik, a  ovu priliku koristimo da pozovemo sve ljubitelje košarke da u subotu i nedjelju na otvorenom terenu OŠ “Ratko Žarić” prate prvestvo i uživaju u majstorijama nekih budućih asova.

Prijatelji Mini basket prvenstva opštine Nikšić su Alter modus banka i Sport Klub.