Kadeti Budućnosti domaćini Memorijala ''Haris Brkić''

Napisao:  Pročitano 653 puta petak, 15 jun 2018 11:35

Košarkaški klub Budućnost Voli u petak i subotu biće domaćin 17. Memorijalnog turnira “Haris Brkić”.Turnir će u Sportskom kompleksu u Kokotima, tradicionalno okupiti kadetske selekcije Budućnosti, Partizana, Borca i Bosne Rojal, klubove u kojima je Brkić nastupao tokom karijere.

“Imao sam čast i privilegiju da budem klupski drug sa Harisom. Nažalost, tragično je završio svoj mladi život. Veliko nam je zadovljstvo što ćemo mi ove godine biti domaćini klubovima u kojima je Haris nastupao. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini da ćemo naše sportske prijatelje iz Sarajeva, Beograda i Čačka, dočekati kako treba i da ćemo se kroz turnir, svi rado prisjećati našeg druga Harisa Brkića”, kazao je sportski direktor Budućnost Volija Gavrilo Pajović.

Prisustvo su najavili i nekadašnji Harisovi saigrači...

“Očekujemo dolazak Zorana Stevanovića, Miroslava Berića, Vlada Šćepanovića, direktora Borca iz Čačka Marka Ivanovića, kao i dolazak čelnika Bosne... Bićemo pravi domaćini i družićemo se dva dana u Podgorici”, rekao je Pajović.

Memorijal od 18 sati otvaraju Partizan i Borac, dva sata kasnije na programu je meč Budućnosti i Bosne Rojal.

Za trenera kadetske selekcije Miloša Kovača turnir je izvanredna prilika da se odmjere snage sa ekipama iz regiona.

“Hvala mendžmentu kluba koji je i pored ogromnih obaveza oko organizacije takmičenja u Evroligi, uradio sve da budemo domaćini Memorijala “Haris Brkić”. On je bio sjajan šuter, jedinstvenog dvokoraka sa kojim je “izluđivao” protivničke odbrane - uzor mladim igračima koji su uz njega zavoljeli i počeli da se bave košarkom”, kazao je Kovač.

Nikola Milošević je prije dvije godine osvojio turnir u Beogradu. U finalu Budućnost je pobjedila Partizan 56:55.

“Meni je zaista drago da po drugi put budem učesnik turnira “Haris Brkić”. Od moje ekipe očekujem da ponovimo ranije uspjehe sa ovog turnira”, kazao je Milošević.

Haris Brkić rođen je u Sarajevu 1974. godine. Karijeru je počeo u Bosni, zatim igrao za Borac, Partizan i Budućnost.

Imao je samo 26 godina, kada je njegov život ugašen na brutalan način, 15. decembra 2000. Tri dana ranije upucan je na parkingu ispred dvorane “Pionir” - pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Raspored turnira

Petak, 15. jun
Partizan NIS - Borac (18h)
Budućnost Voli – Bosna Royal (20h)

Subota 16. jun
Utakmica za 3. mjesto (10h)
Finale (12.30)

vijesti.me