U oktobru počinje Rekreativna liga Crne Gore

Napisao:  Pročitano 2619 puta četvrtak, 07 jun 2018 13:46

Grupa košarkaških entuzijasta u sastavu: Dejan Caković, Aco Jelovac, Danilo Fatić, Nebojša Vuksanović i Dražen Dožić imaju ozbiljnu namjeru da osnuju Rekreativnu ligu Crne Gore u košarci 5na5.

''Kao veliki zaljubljenici u košarku, a dodatno motivisani sjajnim rezultatima kojie su napravile crnogorske ekipa u ABA ligi i evropskim takmičenjima, odlulčili smo da krenemo u realizaciju ovog sjajnog projekta, koji za cilj ima da okupi sve ljude koji vole ovaj sport. Planiramo da liga počne u oktobru, trajala bi do maja, a pravo da se nadmeću imale bi sve one osobe koje su nekada igrale, koje i dalje igraju rekreativno, ili možda prvi put žele da se oprobaju u igri pod obručima, bez posebnih ograničavajućih pravila'' - kazao je za naš sajt idejni tvorac projekta ''Rekreativna liga'', Dejan Caković.

Još uvijek nije poznato koja bi dvorana bila poprište lige, a u opticaju su sala podgoričke Gimnazije ''Slobodan Škerović'', hala Verde i dvorana Sportsko-kulturnog centra UCG-a.

''Dobili smo punu podršku od KSCG i sudijske organizacije, i u saradnji sa njima, organizovaćemo takmičenje na visokom nivou. U ovom momentu smo u završnim pregovorima sa renomiranim firmama, koje će nam pomoći da kotizaciju za učešće smanjimo na najmanji mogući nivo, i da, takođe, omogućimo nagradu za osvajača. Pravo učešća će imati rekreativci koji se profesionalno ne bave sportom, a veteranskim ekipama ćemo omogućiti pomoč do dvojice drugoligaških igrača ukoliko budu željeli da ih prikljuće. Dobrodošle su sve firme, nevladine organizacije, mjesne zajednice i bilo koje druge organizacije da nam se pridruže'' - dodao je Caković.

Promocija lige će zvanično krenuti u septembru, a do data više informacija možete dobiti pozivom na broj 067 882 529