Danilo Rakočević juniorski prvak Slovačke!

Napisao:  Pročitano 701 puta utorak, 22 maj 2018 13:39

Mladi crnogorski trener Danilo Rakočević napravio je veliki uspjeh osvojivši juniorsko prvenstvo Slovačke sa svojom Slovanom iz Bratislave!

32-godišnji trener, koji već 5 godina radi u Slovačkoj, do najvišeg stepenika na pobjedničkom postolju stigao je savladavši sve rivale na završnom turniru.

U petak je Slovan bio bolji od ''Blue'' iz Košica 53:43, u subotu je nadigrao ''Yellow'', takođe iz Košica 70:62, da bi u nedjelju razbio Novu Ves 80:35, zasluženo osvojivši najsjajnije odličje.

Rakočević je košarku trenirao u KK Morača Dragana Ivanovića, ali je rano prekinuo igračku karijeru, jer ipak nije iposjedovao talenat svog brata Nikole za ''igru pod obručima'' (Nikola je stasao u ''kanteri'' Real Madrida). Strastveni zaljubljenik u ovaj sport nije tada želio da raskine svaku vezu sa njim, već je odlučio da ''upliva'' u trenerske vode, a prvi angažman je dobio u ŽKK Budućnost, na preporuku Željka Vukićevića.

Vodio je mlađe selekcije ''plavih'' djevojaka sa kojima je ostvario zapažene rezultate, a radio je i kao pomoćnik u prvom timu Budućnosti i juniorskoj reprezentaciji Crne Gore, prije angažmana u Slovanu.