Basket4kids: Šampion Junior čekirao kartu za Beograd!

Napisao:  Pročitano 578 puta nedelja, 11 mart 2018 08:43

Košarkaši Juniora pobjednici su završnog turnira ''Basket4kids'' koji je juče održan u sali podgoričkog ''Univerzitetskog sportskog i kulturnog centra'' za dječake rođene 2005/06. godine, u organizaciji regionalne televizije Sport klub.

Na finalnom turniru, pored pobjedničkog tima, učestvovale su najbolje ekipe iz Južne (hercegnovski As) i Sjeverne regije (bjelopoljski Centar), kao i drugi predstavnik Srednje regije (podgorički All Star 2014).

U prvom polufinalu izabranici trenera Marka Perovića savladali su sugrađane iz All Stara rezultatom 31:22, dok su u drugom Novljani bili bolji do Centra 25:9.

U susretu za titulu Junior je nakon velike borbe i produžetka pobijedio As 25:20 i potpuno zasluženo, bez ijednog poraza na tri odigrana turnira, osvojio prvo mjesto.

U okršaju za treću poziciju, All Star je pobijedio Centar 24:23.

Pobjednik turnira  za Crnu Goru (u kojoj se nadmetalo 16 ekipa) jednog od najmasovnijh evropskih takmičenja (na turnirima u zemljama bivše Jugoslavije učestvovalo preko 100 ekipa) izborio je plasman na TOP 10 timova iz regiona, koji će biti održan u Beogradu.