Lovćen smijenio Radovića, Jovanović novi trener

Napisao:  Pročitano 1563 puta sreda, 14 februar 2018 21:45

Samo dva dana prije početka finalnog turnira Kupa Crne Gore, a nakon pobjede u ABA 2 ligi protiv Zrinjskog, Upravni odbor KK Lovćen 1947 smijenio je trenera Dragana Radovića, i na njegovo mjesto postavio bivšeg igrača Cetinjana i trenera juniorskog tima Petra Jovanovića.

Cetinjani su nelogičnu odluku o raskidu saradnje sa Radovićem (Lovćen prvi u ERSTE ligi, na sredini tabele u ABA 2, plasirao se na F4 kupa) obrazložili činjenicom da je u pitanju procjena kluba:

''Sve je to sastavni dio igre. Trenerski posao je takav, od danas do sjutra. Kada se procijeni da to više nije to, dogodi se ovo. Prošao je ciklus od pola godine, navikli smo jedni na druge i sigurno je da je ova odluka bila teška. Ali, sport je takav ''- kazali su večeras iz KK “Lovćen” za Radio Cetinje.

Novi trener ekipe Petar Jovanović kazao je kako mu je privilegija što će preuzeti klupu Lovćena.

''Velika mi je čast i privilegija što ću voditi kao prvi trener klub u kojem sam ponikao i bio prvotimac. Time sam ujedno dobio i veliku obavezu - da odgovorim brojnim zahtjevima koje traži jedan klub kakav je Lovćen“ - prokomentarisao je novi šef stručnog štaba.

Ekipu sa Cetinja u petak očekuje nastup na finalnom turniru Kupa Crne Gore. U polufinalu, Jovanović će svoje trenersko ''vatreno krštenje'' u seniorskoj košarci imati protiv najtežeg mogućeg rivala, branioca duple krune u Crnoj Gori, ekipe Budućnosti.