Basket4kids: Centar pobjednik turnira u Kolašinu

Napisao:  Pročitano 450 puta utorak, 13 februar 2018 13:15

U nedjelju 11. februara u Kolašinu je održan prvi od četiri turnira ''Basket4kids'' u Crnoj Gori, a pobjednik je bjelopoljski Centar, koji se plasirao na Fajnal for na nivou Crne Gore.

''Basket4kids'' je projekat TV Sport Klub, koji se realizuje kroz seriju košarkaških turnira za dječake uzrasta 12 i 13 godina, koji se održavaju u svim zemljama bivše Jugoslavije.

Na turnirima važe mini basket pravila, četvrtine traju 8 minuta, a igra se po sistemu ''svako sa svakim''.

U Crnoj Gori su planirana 4 turnira, po jedan za Južnu i Sjevernu regiju, te dva za Srednju regiju, a 4 najbolje ekipe sa turnira (2 iz Srednje, po jedna iz Južne i Sjeverne) plasiraće se na završni turnir za cijeli region.

Dobar domaćin prvog turnira za Sjevernu regiju bio je KK ''Gorštak'' na čelu sa trenerom Miroslavom Mikom Jankovićem, koji je ugostio rožajski Ibar, beranski Lim i bjelopoljski Centar.

Bjelopoljci su osvojili prvo mjesto pobijedivši u sva tri duela i zasluživši da predstavljaju Sjever na crnogorskom finalnom turniru.

Naredni turniri ''Basket4kids'' biće održani u subotu 17. februara u Nikšiću i dan kasnije, u nedjelju 18. februara, u Podgorici.

Rezultati turnira u Kolašinu:

Gorštak - Ibar 41:37
Centar - Ibar 42:20
Goštak - Lim 14:37
Lim - Centar 32:36 (produžetak)
Gorštak - Centar 32:49
Lim - Ibar 49:19