Djevojčice iz Primorja osvojile Božićni turnir u Novom Mestu, Jovana MVP

Napisao:  Pročitano 818 puta petak, 22 decembar 2017 14:09

Na 15. Božićnom medjunarodnom turniru za košarkašice, koji je održan u Novom Mestu, Slovenija, u kategoriji do 12 godina, najviše su prikazale mlade košarkašice ŽKK „Primorje“, koje su ubjedljivo slavile ispred vršnjakinja iz Slovačke, Hrvatske i Slovenije.

Izabranice Dragana Prge su u polufinalnom susretu ubjedljivo savladale šampiona Slovačke, ekipu AKŠ „Slavia“ Trnava rezultatom 68:23 (18:10, 10:5, 18:2, 22:6). U drugom polufinalnom susretu Krka je bila bolja od ŽKK „Viškovo“ 53:23 (7:6, 21:2, 15:4, 12:11).

U velikom finalu, Primorke su predvođene najvećim talentom ženske košarke koji se pojavio na ovim prostorima, Jovanom Savković, savladale domaću ekipu ŽKK „Krka“ Novo Mesto rezultatom 68-41. Jovana Savković je postigla 28 poena, Bulajić je dodala 14, Radnjić 10, Đurović 5, Jevtović 4, Samardžić, Tatalović i Ječmenić po dva poena.

Za najbolju igračicu turnira – MVP, proglašena je Jovana Savković, dok su među pet najboljih igračica turnira Jovana Savković i Iva Jevtović.

Ekipu ŽKK „Primorje“ na turniru u Novom Mestu sačinjavale su: Jovana Savković, Iva Jevtović, Sara Đurović, Aleksandra Dragićević, Bojana Radnjić, Jovana Ječmenić, Tijana Tatalović, Lana Mijajlović, Anastasija Mojić, Jelena Bulajić i Kalina Samardžić.

Delegaciju Primorki u Sloveniji, predvodila je predsjednica kluba Željka Ratković, članica uprave Tanja Baćović i treneri Dragan Prga i Siniša Samac.

Mlade košarkašice iz Herceg Novog, iskoristile su priliku da se slikaju sa peharom šampiona Evrope, koji su reprezentativci Slovenije osvojili na nedavnom prvenstvu u Turskoj.