O nama

Kosarka.me je crnogorski online magazin posvećen ljubiteljima košarke. Ovaj sajt je nastao iz velike ljubavi prema sportu, i pravo je mjesto za okupljanje i informisanje košarkaške zajednice, kao i promociju sporta, klubova i igrača u Crnoj Gori. Ovo je idealno mjesto na kojem možete podijeliti svoja iskustva, izraziti želje i predložiti ideje o budućim člancima. Sve novosti i servisne informacije možete pratiti i na najpoznatijim društvenim mrežama Facebook-u i Twitter-u.

Na sajtu možete pratiti:

- Košarkške novosti iz Crne Gore i regiona;
- Košarkške novosti iz inostranstva (NBA, Evroliga, ABA liga, itd.);
- Čitati tekstove o crnogorskim igračima, klubovima, udruženjima itd.;
- Čitati intervjue sa poznatim igračima, trenerima, sportskim radnicima...
- Pratiti zanimljivosti vezane za košarku;

Molimo Vas da sve dobronamjerne sugestije, kritike i pohvale podijelite sa nama putem email-a ili putem poruka na našoj facebook stranici.

Portal kosarka.me je projekat NVO Montebasket koja se zalaže za uključivanje što većeg broja djece i mladih ljudi u sportske procese, pogotovo košarkaške, s obzirom na ogroman fizički potencijal i talenat za igru pod obručima po kojima smo poznati u svijetu, kao i promovisanje sportskih vrijednosti i stvaranje svijesti o važnosti sporta kao jednog od najboljih ambasadora Crne Gore u inostranstvu.

NVO Montebasket je kroz realizaciju projekta ''Online škola košarke'' edukovala crnogorsku javnost iz oblasti košarke, a posebno košarkaške radnike, te djecu i mlade koji žele da se bave košarkom ili nauče što više o njoj.

NVO Montebasket je realizator projekta ''Razlike u koš'', u okviru kojeg je pokrenuta škola košarke za djecu romsko-egipćanske populacije.

NVO Montebasket je realizovala konferenciju ''''Vaspitno-obrazovna funkcija sporta i značaj školskog i univerzitetskog  sporta'' i dva puta je sportsko-rekreativnom organizacijom #MeActive obilježila Evropsku nedjelju sporta, stavivši Crnu Goru na mapu evropskih zemalja učesnica ovog događaja, koji za cilj ima uključivanje što većeg broja ljudi, bez obzira na starosnu dob, pol i ostale posebnosti, u sportsko-rekreativne procese.

 

Godišnji izvještaj NVO Montebasket