Stranac sa najviše nastupa u dresu Valensije: Dubi rekord proslavio odličnom partijom

Napisao:  Pročitano 343 puta ponedeljak, 15 oktobar 2018 11:20

Crnogorski as Bojan Dubljević pretekao je Breda Brensona, postavši 4. igrač na listi sa najviše nastupa u ''narandžastom'' dresu Valensije u Ligi ENDESA u istoriji kluba.

Dubi je svoj 210. meč u elitnom rangu španske košarke proslavio pobjedom nad Monbusom u gostima 78:81 i sjajnim ličnim izdanjem. Nikšićki centar je bio najbolji akter pobjednike ekipe sa učinkom od 14 poena i 6 skokova (indeks 24).

Dubljević je ujedno postao stranac sa najviše utakmica za Valensiju u španskom prvenstvu, jer su ispred njega na pomenutoj listi tri domaća igrača: Viktor Luengo, Rafa Martinez i Naćo Rodilja.

Nikšićanin je jedini crnogorski igrač čija je ekipa trijumfovala u 4. kolu ACB-a, dok su ostala četvorica teren napustila pognute glave.

Blagota Sekulić je bio dobar u porazu Delteco GBC-a na od Tenerifea 73:79 sa učinkom od po 9 poena i skokova.

Devet pogodaka ubacio je i Marko Todorović u debaklu Huventuda protiv madridskog Reala - 92:69.

Po četiri poena i skoka postigao je Dino Radončić u neuspjehu Burgosa na gostovanju Mursiji (72:62), dok je 5 poena i skok zabilježio Nemanja Radović u posjeti Barseloni (99:55).

U drugom rangu španske košarke, Leb Oro, ništa uspješniji nisu bile Nikole, Žižić i Rakočević.

Mladi centar se nije upisao u strijelce za 14 minuta u porazu Barseloine B od Uorensea 63:76, a imao je po dva skoka i asistencije.

Rakočevićev Kaseres se loše proveo protiv Kastelja 84:60, i pored dobre partije beka šutera, autora 12 poena i 7 skokova.

photo: ACB