BOMBA! Lebron Džejms u Los Anđeles Lejkersima!

Napisao:  Pročitano 287 puta ponedeljak, 02 jul 2018 09:16

Lebron Džejms je dogovorio četvorogodišnju saradnju sa Los Anđeles Lejkersima, prenijeli su američki mediji. ESPN je objavio, pozivajući se na Klač sports, da će dosadašnji član Klivlend Kavalirsa na novom angažmanu zaraditi 154 miliona dolara.

Trostruki osvajač šampionskog prstena je, dodaju američki mediji, viđen u Los Anđelesu tokom vikenda, kako bi drugi put donio toliko očekivanu odluku o tome gdje će nastaviti da juri titulu osvajača NBA lige, posle neispunjenih očekivanja u matičnim Klivlend Kavalirsima tokom protekle dve sezone.

Iako su se u Ohaju nadali da će u drugom boravku "Kralj" ostati vjeran sloganu "Defend the Land", jurnjava za supertimom Golden Stejt Voriorsa nije donela stvaranje šampionskog niza.

Džejms je obećao da će donijeti prsten u grad, to je i uradio u svojoj drugoj sezoni, uz podršku, u prvom redu, Kajrija Irvinga i Kevina Lava.

Lebron se očigledno vidi u Lejkersima možda i do kraja karijere, jer je potpisao najduži ugovor od 2010, kada je prešao u Majami i parafirao na šest sezona.

"Hvala ti Sjevernoistočni Ohajo na nevjerovatne četiri godine. Ovo mjesto će uvek biti dom", napisao je Džejms na Instagramu u oproštajnoj poruci, uz "okačenu" sliku slavlja prve Klivlendove titule u istoriji, osvojene 2016. godine.

Novi pokušaj da pobjedi Golden Stejt imaće već u potencijalnom finalu Zapadne Konferencije u koju stiže prvi put u svojoj 15-godišnjoj karijeri. Do toga namjerava da stigne uz sjajan korpus mladih igrača, na čelu sa Lonzom Bolom, Kajlom Kuzmom, Brendonom Ingramom...

Mediji danima spekulišu o tome da je Kavaj Lenard blizu selidbe u Kaliforniju, a dugogodišnja saga o "Polu Džordžu u Lejkersima", završena je žurkom Rasela Vestbruka sa koje je poručeno da njih dvojica imaju "nezavršen posao".

Izvor: kurir.rs

Photo by: The Indian Express