(Video) Glupost Smita, GS poveo sa 1:0 nakon produžetka

Napisao:  Pročitano 424 puta petak, 01 jun 2018 09:17

Počelo je finale, četvrto uzastopno sa istim akterima, i to znatno uzbudljivije nego što su mnogi analitičari ocjenjivali. Dok je ove sezone procjenjivano da će Klivlend Kavalirsi biti ponajviše podređeni u odnosu na prethodne sezone sa Kajrijem Irvingom u timu, pokazali su da im je umalo bio dovoljan i sam Lebron Džejms.

I pokazalo se da će rasijani Džej Ar Smit koji može da pogađa trojke u neverovatnim serijama i iz još neverovatnijih pozicija postati tragičar uz Džordža Hila na kraju regularnog dijela meča kada je bilo 107:107.

Kavalirsi su imali pobjedu na tacni u Oklendu. Sve što je bilo potrebno je da Hil pogodi dva slobodna bacanja i da se Kavsi za četiri sekunde odbrane.

Umjesto toga, Hil je drugo bacanje promašio, loptu je uhvatio Džej Ar Smit i umjesto da krene na koš, on je izašao van linije 7.25 bježeći od rivala iz GSW (pogledajte u prilogu).

Otišlo se u produžetak u kom su Voriorsi za nekoliko napada uspjeli da stvore ključnu prednost i pobijede. Uzalud je bio rekord LBJ koji je ubacio 51 poen. "Kralj" je bio nadomak tripl dabla sa osam skokova i osam asistencija, a oporavljeni Kevin Lav je imao manje poena (21), ali više skokova od Džejmsa (14).

Na drugoj strani su Voriorsi ujednačenije raspodijelili poene. Dok je Stef Kari imao 29, Kevin Durent je ubacio 26, a Klej Tompson 24.

Ipak, svestraniji od njih je na parketu bio Drejmond Grin koji je gotovo standardno briljantan kad se igraju važni plej-of mečevi. Grin je pritiskao rivala i ukrao pet lopti, dodao tome devet asistencija i uz 13 poena i 11 skokova bio nadomak tripl-dabla.

Drugi meč finalne serije na programu je 4. juna.

tekst: B92

photo: Getty Images

Video