Vučević: Nekolicini saigrača sam morao da objasnim da je Ronaldo fudbalski Džordan ili Medžik

Napisao:  Pročitano 836 puta petak, 12 januar 2018 10:55

Crnogorski NBA as Nikola Vučević počeo je sa treninzima nakon loma i sukcesivne operacije druge metakarpalne kosti na šaci lijeve ruke. Vučko je za sajt ''basketballsphere.com'', između ostalog, govorio o svom oporavku i nedavnom susretu sa fudbalskom legendom, Brazilcem Ronaldom, kojem je poklonio dres Orlanda.

''Počeo sam da vozim trenažni bicikl, malo trčkaram, takođe mogu i longetu da skinem. Za sada ide sve po planu, pa bi, kao što su doktori rekli, u takmičarski ritam trebalo da se vratim najkasnije za osam nedjelja od momenta operacije'' - kazao je Baranin i dodao da su glavni razlog nove loše sezone ''Magije'' brojne povrede:

''Mislim da smo mogli daleko bolje ove sezone. Dobro smo krenuli, ali kao što znate, zadesile su nas silne povrede. Teško je kad nedostaju i dva igrača, a kamo li ovoliko. Ali, šta ćemo, iz ove kože ne možemo. Ostaje nam da vjerujemo da ćemo se što prije okupiti.''

Prije nekoliko dana slika Vučevića sa Ronaldom, onim „prvim“, iz Brazila, svjetskim šampionom iz 2002. privukla je veću pažnju na istočnoj strani Atlantika, u Evropi, nego na zapadnoj, u Americi.

''Uh, pa dobro, znate da je u SAD fudbal, onaj „naš“, daleko manje popularan nego ova četiri sporta iz „mejdžor liga“, pa sam morao nekolicini saigrača da objasnim da nam je u goste došao fudbalski Džordan ili Medžik, a imao sam i zadovoljstvo da, kao strastveni ljubtelj fudbala, upoznam Ronalda, malo popričam s njim, a posebno mi je bil čast da mu poklonim dres s mojim brojem (9) koji je svojevremeno i on nosio, ali na fudbalskim terenima'' – objašnjava Vučević, otkrivajući da razlog dolaska fudubalske ikone u „Amway centar“ nije bio slučajan: ''Sa porodicom je na odmoru, pa pošto, kako mi je rekao, njegov sin više voli košarku nego fudbal, iskoristio je da pogleda i naš meč''.

izvor i slika: basketballsphere.com