Budućnost kreće u evropsku misiju: Da prošlogodišnja ''metla'' ostane ružna uspomena

Napisao:  Pročitano 770 puta utorak, 10 oktobar 2017 23:09

Košarkaši Budućnost VOLI-ja sjutra veče u ''Morači'' debituju u ovogodišnjem izdanju Eurokupa protiv italijanske ekipe Grissin Bon Ređo Emilija.

U dobroj atmosferi, nakon trijumfa u ABA ligi nad Cibonom, Podgoričani žele da na pravi način započnu evropsku avanturu i dokažu da je prošlogodišnja ''metla'' samo ružna uspomena - to je jedan od ciljeva koji su pred sebe stavili u najavi nove sezone.

“Otvaramo EuroKup pred našim navijačima i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Naš protivnik je tim koji istinski respektujemo, njihov način na koji vode svoj klub, način na koji shvataju kako treba podržavati i cijeniti trenerski rad i stabilnost organizacije. Oni su vrlo brza i aktivna ekipa, sa punom rotacijom u kojoj je uvek deset igrača. Želimo da odgovorimo na njihovu energiju, moramo da igramo čvrsto i odgovorno” - kazao je pred premijeru u Evropi trener ''plavih'' Aleksandar Džikić.

Krilni centar Budućnosti Kajl Lendri ima recept za pobjedu:

“Moramo da iskoristimo dobar momenat sa naše posljednje utakmice i da ponovimo isti pristup - čvrsta odbrana i nesebičan napad, sa agresivnom skok igrom pod oba koša'' - izjavio je Kanađanin.

Meč u podgoričkom sportskom centru počinje sjutra, u srijedu, u 19 časova, a bilo bi poželjno da publika dođe u što većem broju i pomogne svom voljenom timu da odmah na startu probije evropski led.

photo: Budućnost VOLI