Ostojić: Imamo mnogo problema, protiv Akademika ostaviti što bolji utisak

Napisao:  Pročitano 1871 puta ponedeljak, 09 oktobar 2017 14:00

Košarkaši Ibra sjutra u 17 časova na Bandžovom brdu kreću u ispisivanje nove stranice u istoriji kluba. Rožajci u prvom kolu Balkanske lige dočekuju bugarski Akedemik Bultex, što će biti njihov prvi zvanični internacionalni meč od kada klub postoji.

Debi u Balkanskoj ligi međutim ne stiže u idealno vrijeme za klub sa crnogorskog sjevera. Dva Amerikanca koja su planirani kao nosioci igre nisu prošli medicinske preglede, povredu je pretrpio i Tomašević, čija je zamjena Veselin Kovačević stigao prije tek nekoliko dana. Danilo Drašković koji treba da pojača roster odavno vuče povredu, a na sve to su se nadovezali problemi sa papirima novog Amera Tarnera, čiji je sjutrašnji nastup pod znakom pitanja.

''Imamo dosta problema pred start Balkanske lige. Dosta povrijeđenih igrača, a roster još uvijek nije kompletan, jer narednih dana očekujemo dolazak dva košarkaša na poziciji ''1'' i, posebno, ''4'', jer je jako teško naći na tržištu kvalitetnog igrača na tom mjestu. Igramo protiv bugarske ekipe koja je već odigrala prvi meč u tamošnjem šampionatu, upisavši pobjedu. Dakle, jasno je da je pred nama ogroman izazov'' - kazao je za naš portal trener Ibra Mladen Ostojić i nastavio:

''Zbog svih poteškoća sa kojima se suočavamo, nemamo prevelika očekivanja od sjutrašnje utakmice. Vjerujem da će za 15-ak dana, kada stignu novi igrači i uigraju se sa ostatkom ekipe, sve to mnogo bolje izgledati, te da ćemo biti konkurentni u nastavku lige, koja je duga. Cilj koji imamo protiv Akademika je da u trenutnim okolnostima, uz pomoć domaće publike, ostavimo što bolji utisak'' - izjavio je Ostojić.