Pavićević: Grupa je sjajna, imaćemo jak tim

Napisao:  Pročitano 665 puta četvrtak, 05 jul 2018 17:22

Unikaha, Lijetvos Ritas, Uniks, Torino, Frankfurt – spisak je ekipa koji će biti rivali Mornaru u Evrokupu. Ljubitelji košarke u Baru imaće priliku da gledaju vrhunske ekipe, sam krem evopske košarke.

Pored toga u Podgorici će se igrati Evroliga, pa se bez ikakve dileme može reći da ljubitelji košarke u Crnoj Gori imaju razloga da sa nestrpljenjem čekaju početak sezone. Ako se tome doda da će Budućnost i Mornar igrati ABA, a Sutjeska i Lovćen ABA 2 ligu, jasno je da magična igra pod obručima u Crnoj Gori ide krupnim koracima naprijed.

“Nisam bio ni malo nervozan uoči žrijeba za Evrokup. Želio sam što atraktivnije rivale i želja mi se ispunila. Prošle sezone smo se borili od prvog do poslednjeg dana, da bi smo stigli ovdje gdje se sada nalazimo. Šampioni smo Crne Gore, igraćemo u drugom po rangu takmičenju u Evropi, a za rivale ćemo imati timove kojima je malo nedostajalo da budu u Evroligi. Izvjesno je da nas čeka spektakularna sezona u kojoj će dvorana “Topolica” iz meča u meč biti ispunjena do poslednjeg mjesta” - rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević za Sport Klub i nastavio:

“Posle burne sezone u kojoj smo ostvarili fantastične rezultate i stigli do prvog trofeja u istoriji kluba, uzeli smo mali odmor. Zaslužili smo ga. Uskoro počinjemo sa stvaranjem tima za narednu sezonu. Ne žurimo nigdje, niti ima razloga. Ono što je izvjesno je da ćemo napraviti kvalitetan tim, tim koji će biti konkurentan na svim frontovima na kojima Mornar bude učestvovao."

A frontova će biti mnogo. Evrokup, ABA liga, šampionat Crne Gore u kome će Mornar braniti tron i Kup.

“Rezultati koje smo ostvarili prošle sezone nisu došli preko noći nego su plod sistematskog i planskog rada. Mi nemamo budžet kao što imaju naši rivali u Evrokupu, ali to ne znači da ne možemo da napravimo moćan i kvalitetan tim. Izvjesno je da ćemo nastojati da ostanemo na nivou iz prošle sezone i naravno ako je moguće napravimo korak naprijed. Uvijek treba težiti višim ciljevima. Ponavljam, imaćemo konkurentan tim u Evrokupu i ABA ligi, a razloga za žurbu kada je dovođenja pojačanja nema. Imamo dovoljno vremena da sistematski i planski napravimo ekipu i odredimo ciljeve u skladu sa tim” - naglasio je Pavićević.