Zvezdan Mitrović zvanično u Asvelu!

Napisao:  Pročitano 335 puta ponedeljak, 25 jun 2018 17:08

Zvezdan Mitrović selektor Crne Gore i prošle sezone trener Monaka, naredne tri godine vodiće Asvel. Kako Sport Klub saznaje, dogovor između Mitrovića i predsednika kluba iz Vilerbana, Tonija Parkera, je postignut i Mitrović će u utorak prije polaska za Crnu Goru staviti paraf na trogodišnji ugovor.

Mitrović je sa Monakom ostvario fenomenalne rezultate u prethodne dve godine. Izabran je za najboljeg trenera Francuske dva puta uzastopno. Dva puta uzastopno je bio na finalnom turniru FIBA Lige šampiona. Pre dve godine je poražen od Banvita u polufinalu, a ove sezone od AEK-a u finalu.

Dva puta uzastopno je osvajao Liders Kup u Francuskoj. Bio je na pragu osvajanja titule se Monakom, ali je posle dramatične finalne serije poražen od Le Mana sa 3-2.

Mitrović je trebalo da krene u ponedeljak put Nikšića gde Crna Gora 28. juna igra meč odluke za plasman u drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Belorusije, ali je ipak odlučio da ispoštuje poziv princa Alberta od Monaka, koji u ponedeljak veče organizuje prijem za kompletnu ekipu.

U međuvremenu, legendarni Toni Parker nije mnogo čekao. Brzo je reagovao, Mitrović je prihvatio ponudu, vodiće Asvel naredne sezone u Evrokupu, a u utorak će sve biti stavljeno i na papir. Tačnije rečeno, Mitrović će staviti paraf na ugovor.

Mitroviću sada ostaje da se restartuje, usmeri misli ka reprezentaciji jer Belorusija mora pasti u Nikšiću ako Crna Gora želi, a želi u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket.

Izvor: sportklub