Riki Lido moguće pojačanje Budućnosti?

Napisao:  Pročitano 1270 puta sreda, 13 jun 2018 13:07

Šampion i ABA lige i budući evroligaš, Budućnost VOLI, razmatra mogućnost da angažuje Riki Leda, američkog košarkaša sa iskustvom igranja u NBA i Evroligi, prenose Dnevne novine.

“Riki Lido je prije nekoliko dana ponuđen ekipi Budućnost Volija, kao jedno od mogućih potencijalnih pojačanja i igrača koji bi mogli da donesu razliku. U ovom trenutku je sve na stručnom štabu i menadžmentu Budućnosti koje će odlučiti”, rekao je za DN Đorđe Vujisić, agent agencije “GPK sports management lts”, koja inače zastupa pomenutog košarkaša.

201cm visoki igrač, koji može da pokriva pozicije od 1 do 3,proteklu sezonu proveo je u Portoriku, gdje je u dresu  Vakeros de Bajamona prosječno postizao 17,5 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Prije dvije godine je boravio u Turskoj, gdje je prosječno bilježio skoro 22 poena po utakmici, zasluživši epitet najboljeg strijelca jedne od najboljih evropskih liga, a igrao je i u Baskoniji i Efesu, gdje je sjajno počeo nedavno završenu sezonu postigavši 20 poena protiv Barselone i 19 protiv Žalgirisa u Evroligi, prije odluke da iz porodičnih razloga ode u Portoriko,

 

Prije evropskih avantura ovaj 25-godišnjak osjetio je i NBA magiju. Kao 43. pik na draftu 2013. izabran je od Milvokija, ali je na kraju završio u Dalas Maveriksima. U Teksasu nije dobio pravu priliku (16 mečeva za dvije sezone), ali je u Njujork Niksima pokazao potencijal, pa je u sezoni 2014/15. na 12 mečeva u prosjeku igrao skoro po 20 minuta i bilježio je 7,4 poena po utakmici.

photo: Lakers Nation