Tumačenje Evrolige: I Dino je šampion Evrope, iako nije igrao na F4

Napisao:  Pročitano 551 puta petak, 25 maj 2018 12:50

Koje je mjerilo da bi košarkaša svrstali među osvajače Evrolige? Naravno, osim podrazumijevanog – da je njegov tim/klub pobijedio na završnom turniru. Da li je dovoljno da odigra i minut tokom sezone elitnog takmičenja? Ili se titula pripisuje samo dvanaestorici koji su u sastavu na fajnl-foru?

Crnogorski reprezentativac Dino Radončić je u dresu Reala u sezoni 2017/2018. sakupio 45 evroligaških minuta u 7 mečeva; ubacio je 7 poena i uhvatio 3 lopte.

Doputovao je sa Madriđanima u Beograd na završni turnir, trenirao u Areni, ali nije uvršten u tim koji je pobijedio CSKA, a potom i Fenerbahče u finalu, domogavši se „Desime“, desete evropske krune; na svečanosti dodjele, pehar se našao i u njegovim rukama.

Ulica „Quatre Camins“ br. 9-13 u Barseloni je jedina mjerodavna adresa za izbjegavanje mogućih nedoumica.

„Kriterijum za određivanje da li je igrač šampion Evrolige ili nije je da li je zvanično registrovan za tim u trenutku osvajanja naslova“ – stoji u mejlu FOS-u (fosmedia.me) koji potpisuje Pablo Ramirez, izvršni direktor u sektoru za medije Evrolige - „Kako je Dino Radončić bio član Reala, on se može smatrati pobjednikom Evrolige.“

Kratko i jasno – i da nije zaigrao ni minut tokom sezone, 19-togodišnji krilni igrač, uzbudljiva budućnost crnogorske košarke i Reala, bi mogao sebi da u biografiju upiše šampionsku zvjezdicu.

Ili, kao što je naveo prilikom slikanja sa trofejom na Santjago Bernabeu: "Još ne mogu da vjerujem šta se desilo... Da budem dio ovog tima, istorije Real Madrida, desete šampionske titule... Niko mi ovo ne može oduzeti. Ja sam šampion Evrolige!"

tekst preuzet sa: fosmedia.me