Vlada Crne Gore pomaže Budućnosti

Napisao:  Pročitano 548 puta sreda, 25 april 2018 16:03

Vlada Crne Gore neće žaliti sredstva i pomoći će rekonstrukciju Sportskog centra Morača kako bi Košarkaški klub Budućnost Voli igrao u Podgorici utakmice Evrolige, saopštio je premijer Duško Marković.

„To je potreba. To je cilj, to je opravdano. Nećemo žaliti sredstva za to da najbolje evropske ekipe igraju u Morači, da najbolji svjetski igrači budu dostupni našim ljudima ne samo po sportskom rezultatu nego i po vrijednostima koje oni pronose širom kontinenta“, naglasio je premijer Crne Gore Duško Marković tokom premijerskog sata.

Podsjećanja radi, predsjednik Budućnosti koja je mjesto u Evroligi obezbijedila osvajanjem ABA lige, razgovarao je u utorak sa prvim čovjekom Evrolige Đordijem Bertomeuom, koji je poželio ekipi Budućnosti dobrodošlicu u elitno takmičenje, ali uz uslov da se isprave nedostaci koji postoje u SC Morača.

Predsjednik Budućnosti, Dragan Bokan, je odmah poslije sastanka izjavio da je zadovoljan ali da će šampionu ABA lige i Crne Gore biti potrebna pomoć grada i države.

Po svemu sudeći, razloga za brigu nema. Budućnost će naredne sezone igrati u Evroligi.

Izvor: KK Budućnost