Odlične partije nisu nezapažene: veliko interesovanje za Marka Simonovića

Napisao:  Pročitano 1153 puta utorak, 17 april 2018 13:14

 

Crnogorski biser iz košarkaškog Kolašina, Marko Simonović, polako privodi kraju svoju prvu sezonu u profesionalnoj košarci u dresu italijanskog drugoligaša Menssana Sijene.

18-godišnji, 212cm visoki centar u gradu sa sjevera Italije nije dobio minutažu kakva se očekivala: za prosječno 11 minuta na terenu Marko bilježi 5 poena, sa procentom šuta od 65% za dva poena i 3 skoka po meču.

Ipak, svaki put kada mu je ukazana prava šansa, naš mladi reprezentativac je objeručke prigrabio i iskoristio: u susretima protiv Ređo Kalabrije i Trevilja igrao je preko 20 minuta i postigao po 17 poena, a u još par navrata je imao dvocifren košgeterski učinak.

Ta izuzetna izdanja u prvoj ozbiljnijoj sezoni u karijeri momka kojem stručnjaci iz američkog ESPN-a predviđaju visoku poziciju na NBA draftu iduće godine, nisu ostala neprimijećena: Marko je dobio poziv selektora Mitrovića za kvalifikacione utakmice protiv Španije i Bjelorusije, a, prema našim saznanjima, na Kolašinca je ''oko bacio'' veliki broj skauta prestižnih klubova, među kojima su neki evroligaši iz Španije i Rusije.

Jedan od najboljih evropskih igrača rođenih 1999. godine do 2021. godine ima važeći ugovor sa Sijenom, a očekuje se da, ukoliko ostane u Italiji, naredne sezone u timu dobije mnogo značajniju ulogu.

photo: Sports Leader Agency