Ivanović: U naredna dva meča moramo da kanališemo pritisak

Napisao:  Pročitano 291 puta sreda, 11 april 2018 10:29

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović rekao je da lopta u napadu njegove ekipe mora više da kruži kako bi se probila tvrda Zvezdina odbrana.

Budućnost je u drugom meču finala ABA lige poražena 69:59, posle pobjede 80:76 u prvom meču igranom u ponedjeljak.

"Realno, da je neko prije ove serije nudio ovo mislim da bismo svi prihvatili i potpisali, tako 1-1, znači, ali ono što brine je Zvezdina reakcija koja je bez dana pauze uspjela da odigra jednu vrhunsku utakmicu pogotovu u odbrani. Mislim da joj je osvajanje titula u neku ruku i navika i sigurno to želi da uradi, međutim sad je utakmica kod nas kući i nadam se da će biti kvalitetna", rekao je posle utakmice Ivanović.

On je bio jedan od najzaslužnijih za pobjedu u prvom finalnom meču, jer za njega i Gordića, kako na spoljnim, tako i na unutrašnjim pozicijama nije bilo 'lijeka'.

"U prvoj utakmici su bile serije i nas i njih, trenuci dobre igre kad stvarno ide lopta i dešavaju se dobre stvari, ali i trenuci kad ne možemo da nađemo koš. Tako da, ono što više želimo da radimo je da više kruži lopta, da ide sa strane na stranu jer to donosi protiv ovako agresivne igre i tvrde Zvezde dobre rezultate", kaže Ivanović.

Serija se sada premješta u Podgoricu, a Budućnost je prvi put u finalu ABA lige od njenog nastanka.

"U Morači se nikad do sada nije igralo finale i nadam se da će biti jedna dobra energija, to je stvar na koju se manje-više i oslanjamo, ali kanalisanje tog pritiska će biti ključno u naredne dvije utakmice. Mislim da je dosta pogrešno igrati utakmice impulsivno jer se igra na tri pobjede i ono što ti treba je hladna glava u svakom trenutku", naglašava bek Podgoričana.

Treći meč finalne serije na programu je u petak u 20 časova u podgoričkoj dvorani ''Morača''.

photo: Star sport

text: B92