Predaha za Mornar nema: U Holandiji se brani +6 iz Bara

Napisao:  Pročitano 357 puta utorak, 27 mart 2018 12:21

Poslije odlične igre i pobjede protiv Crvene zvezde MTS u nedjelju, košarkaši Mornara nisu imali vremena za predah: već u ponedjeljak otputovali su u Beograd, gdje su prespavali i preko Amsterdama krenuli u Groningen.

U ovom holandskom gradu, poznatijem po fudbalskom klubu, očekuje ih revanš utakmica četvrtfinala Fibakupa sa domaćim Donarom. U prvoj utakmici prije sedam dana, u Baru, bilo je 73:67 za Mornar.

''Možda je ovaj rezultat stimulativniji za nas nego da smo pobijedili sa desetak razlike. Svjesni smo da u revanšu nemamo šta da branimo, nego od prvog minuta moramo da igramo kao da utakmice u Baru nije ni bilo. Jer, našu prednost iz prvog meča mogu da nivelišu dvije trojke. U tom prvom duelu vidjelo se da nam nedostaje energije i da su Nidam i Vranješ bili roviti i dobro je što smo izvukli pobjedu, iz mnogo razloga, a prije svega zbog toga što smo dobili na samopouzdanju pred revanš utakmicu sa Zvezdom. Trijumf u "Topolici" sa "crveno-belima" dodatno nas je osnažio, pa vjerujem da ćemo u Holandji dati sve od sebe da izborimo plasman među četiri najbolje ekipe u Fibakupu. Nevolja je u tome što smo se psihički i fizički istrošili u meču sa Zvezdom. Ali, nije nam prvi put ove sezone da odmah nakon jednog važnog trijuma idemo u dugi, isto tako važan meč. Prvi cilj nam je sada da se fizički oporavimo i osvježimo poslije Zvezde i puta do Holandije'' - kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević i dodao:

''Neće nam biti lako sa Donarom, radi se o veoma dobroj ekipi sa devet Amerikanaca i Hrvatom Pašalićem. Uz to, još prije prve utakmice u Baru, sve karte za revanš u Groningenu, u dvorani koja ima više od 4.000 mjesta, bile su rasprodate. Ali, ne treba nas prerano otpisivati - mi smo ekipa pobjedničkog mentaliteta''

Mornar i dalje ne može da računa na svog ponajboljeg igrača, povrijeđenog centra Uroša Lukovića.

Revanš meč između Donara i Mornara biće odigran u srijedu, 28. marta, od 19,30 časova, u Groningenu.