Budućnost već napravila čudo, može li senzaciju?

Napisao:  Pročitano 995 puta utorak, 06 mart 2018 09:37

 

Košarkaši Budućnost VOLI-ja već su napravili malo čudo plasmanom u 1/4 finale Eurokupa, a eventualna eliminacija Darušafake, jednog od kandidata za titulu u drugom po značaju evropskom takmičenju, bila bi ravna senzaciji.

''Plavi'' večeras u Istanbulu u prvom meču 1/4 finala izlaze na crtu rivalu koji sa klupe predvodi jedan od najplaćenijih trenera Evrope, bivši NBA vicešampion Dejvid Blet, a na terenu američka kolonija Džonson, Vilbekin, Kamings, Sent Ros... Na papiru djeluje kao prevelik zalogaj i nemoguća misija za Podgoričane, ali dobro je poznata izreka da ''boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka'', koje je crnogorski predstavnik ove sezone u više navrata pokazao da posjeduje.

Možda crnogorski šampion dočeka i treću sreću, jer je već dva puta stizao i zaustavljao se u 1/4 finalu Eurokupa. Prije šest godina nepremostiva prepreka bila je Valensija (75:71 u Podgorici, 63:85 u Španiji), a godinu kasnije nije se moglo protiv Lokomotive Kubanj (54:72 u „Morači“, 65:90 u Krasnodaru).

''Naš protivnik je tim koji je stvoren da ide do kraja, da pobijedi na ovom takmičenju. Imaju kompletnu  rotaciju, pokriveni su na svakoj poziciji sa najmanje dva igrača. Imaju talenat, iskustvo, logistiku. Sem  toga, njihov trener je jedan od onih koji su promijenili istoriju evropske košarke. Veliki uspjeh na svakom  nivou, u svakom takmičenju. Ponosni smo što smo zaslužili šansu da se suočimo sa ovakvim  protivnikom. Daćemo sve od sebe u ovom meču” - ne bježi od bitke trener Budućnosti Aleksandar Džikić, kao ni bek Petar Popović:

“Znamo da su veoma dobar tim, mnogo talenta i iskustva. Žele da osvoje Eurokup, to svi znaju U ovom meču nismo favoriti, ali ćemo se boriti. Imali smo dobre utakmice protiv veoma dobrih timova, pa je  većina košarkaškog svijeta iznenađena da smo u playoff-u'' - kaže mladi Cetinjanin.

Utakmica Darušafaka - Budućnost počinje večeras u 18:15 časova.

Ostali parovi 1/4 finala:

Lokomotiva Kubanj - Gran Kanarija 18.00

Bajern - UNIKS 20.30

Ređo Emilija - Zenit 20.30