Sjajni Tomašević na završnom turniru juniorske Evrolige

Napisao:  Pročitano 482 puta ponedeljak, 26 februar 2018 14:36

Proteklog vikenda u Beogradu je održan kvalifikacioni turnir juniorske ''Adidas Next Generation'' Evrolige, a plasman na fajnal-for izborila je Crvena Zvezda u čijim redovima nastupa Nikšićanin Bojan Tomašević.

''Crveno-bijeli'' su zauzeli prvo mjesto u grupi A, ubjedljivo savladavši sarajevski Spars 71:53, uz 12 poena, 5 skokova i 4 asistencije našeg krilnog centra, potom Veneciju 86:50 uz 17 pogodaka i 5 uhvaćenih lopti Nikšićanina, te turski Efes 87:70, uz 8 poena i 5 skokova mladog Crnogorca.

U finalu su se igrači Zvezde sastali sa pobjednikm grupe B, vječitim rivalom Partizanom, sa kojim su lako izašli na kraj, savladavši ga 90:59. Srebrni momak sa prošlogodišnjeg kadetskog prvenstva Evrope je odigrao sjajnu rolu u odlučujućem meču za prolaz među 4 najbolja tima, zabilježivši 18 poena i, još jednom, 5 uhvaćenih lopti.

Finalni turnir biće održan takođe u Beogradu, u periodu od 17. do 20. maja, a na njemu će, pored ''crveno-bijelih'', za titulu evropskog šampiona boriti juniori Huventuda, Lijetuvosa i Real Madrida.

photo: adidasngt.com