Mornar nastavlja takmičenje u Evropi

Napisao:  Pročitano 878 puta sreda, 07 februar 2018 23:56

Košarkaši Mornara ipak će igrati u osmini finala FIBA Kupa Evrope, iako su u meču odluke ubjedljivo poraženi od Cmokija sa 84:45.

Zajedno sa Mornarom u osmini finala se našao i Keravnos, a ispod linije je ostao Istanbul.

Do promjene je došlo bukvalno u poslednjem trenutku jer su dva tima iz FIBA Lige šampiona odlučila da ne učestvuju u osmini finala FIBA Kupa Evrope. Radi se o ekipama koje su zauzele peto i šesto mjesto u grupama - u pitanju se Estudijantes i Šalon.

"Španci i Francuzi su takav ugovor potpisali sa FIBA jer nisu bili zainteresovani za takmičenje u FIBA Kupu Evrope. S obzirom da nisu obezbijedili plasman u osminu finala elitnog takmičenja u organizaciji FIBA otvorila su se dva mjesta i mi smo se našli na spisku ekipa koje nastavljaju takmičenje u Evropi" - rekao je za Sport Klub Đorđije Pavićević.

Na žrijebu za osminu finala će se naći Le Portel, Nižnji Novgorod, Alba Fehervar, Kermend, Baken, Cmoki, Mornar, Groningen, Kluž, Keravnos, Sasari, Juventus, Ventspils, Venecija, Avelino, Ostende.

"Trebalo bi da budemo srećni zbog ovakvog epiloga, ali nam termini odigravanja utakmica nikako ne idu na ruku. Naime, mečevi osmine finala će se poklapati sa završnicom ABA lige, sa finalnim turnirom Kupa sa početkom polufinala ABA lige. Ubitačni ritam se nastavlja a mi nemamo fond igrača koji može da izdrži borbu na dva fronta. Izvjesno je da će se to odraziti na naše partije jer će umor od putovanja i utakmica bez treninga sigurno uticati na ekipu. Ali, šta je tu je. Ostaje nam da nastavimo sa borbom i da se nadamo povoljnom žrijebu u smislu da nećemo morati da imamo mnogo problema kada je organizacija putovanja u pitanju" - rekao je Mihailo Pavićević.

Žrijeb za osminu finala je na programu u četvrtak sa početkom u 11 časova. Prvi mečevi osmine finala su na programu 7. a revanš mečevi 14. marta.