Džikić: Mi smo promašili, oni pogodili; Obradović: Budućnost je ozbiljan tim

Napisao:  Pročitano 941 puta sreda, 03 januar 2018 22:18

Košarkaši Budućnost Volija nisu uspjeli da iznenade Lokomotivu u "Morači", ali su u porazu 68:62 pružili izuzetan otpor velikom favoritu i najavili da mogu da se bore za plasman u četvrtfinale.

"Odigrali smo vrlo dobro prvo poluvrijeme. U trećoj četvrtini se promijenilo nešto na terenu, ne bih da skrećem pažnju na to šta se promijenilo, a bilo je očigledno. Promašili smo deset bacanja i neke otvorene šuteve za tri poena, i to je to. Oni su pogodili, mi ne, i to je razlika" - kazao je Aleksandar Džikić, koji je očito imao i malo zamjerki na suđenje.

Sa tim se ne slaže Saša Obradović, trener Lokomotive.

"Ako su sudije griješile, griješile su na obje strane. Nisu uticale na rezultat" - rekao je Obradović.

Nekadašnji igrač Budućnosti bio je zadovoljan reakcijom njegovog tima u drugom poluvremenu.

"Budućnost je ozbiljan sastav, ima igrače koji su dovoljno talentovani da igraju zapaženu ulogu u ovoj fazi. Mi smo previše mekano ušli, dali im dosta lakih situacija, slabo smo rotirali. U nastavku je to bila druga ekipa, drugačiji pristup... Dobili smo dosta lakih poena, na kraju smo imali i kvalitet i na kraju mislim da smo zasluženo pobijedili".

Lokomotiva ima 11. pobjeda u Evrokupu...

"Druga faza je drugo takmičenje, još ozbiljnije i to moraju igrači da shvate" - kazao je Obradović.

"Znali smo da je u pitanju težak rival posebno na domaćem terenu. Budućnost ima fizički snažnu ekipu, opasne igrače. Nismo imali dobar plan u prvom poluvremenu, u nastavku zaigrali odbranu kako znamo i stigli do pobjede. Idemo dalje, probaćemo da držimo ovaj ritam" - rekao je centar Lokomotive Brajan Kvejl.

 

(Vijesti.me)