Sikiju prija promjena, Keković u Vićenci

Napisao:  Pročitano 902 puta četvrtak, 09 novembar 2017 14:49

Jedan od najperspektivnijih crnogorskih košarkaša Marko Simonović napokon je dobio prostor koji zaslužuje u italijanskom drugoligašu Menssana Sijeni i odmah je pokazao koliko vrijedi.

Nakon odličnog debija u prvom kolu grupe B A2 lige, trener Grićoli je 18-godišnjeg Kolašinca prikovao za dno klupe, ali je nakon serije loših rezultata smijenjen, a novi trener Mekaći je popularnom Sikiju odmah dao veću minutažu i to je donijelo rezultat. 

Sijena je slavila protiv Rome 96:89, a mladi Crnogorac je za 21 minut na terenu postigao 14 poena i 4 skoka, pa njegov tim nakon 6 odigranih kola ima učinak od po 3 pobjede i poraza. Simonovićev zemljak Janko Čepić presjedio je cio meč na klupi.

U istom rangu italijanske košarke Tortona je ostvarila ubjedljiv trijumf protiv Napolija (87:72), a u pobjedničkom timu zapažen je bio Todoro Radonjić, autor 9 poena, dok ih je Miloš Divac dodao 3.

Takođe u A2 ligi Latina je poražena na svom terenu od Bjele 81:86, a u timu domaćina nije se ''svlačio'' Matija Jovović.

Bivši juniorski reprezentativac naše zemlje Lazar Keković pozajmljen je B ligašu (treća liga) Vićenci iz svoje Ferare (za koju igra U20 šampionat i C ligu). Na debiju je ovaj 205cm visoki krilni centar postigao 10 poena u porazu od Padove (90:71), a nedjelju dana kasnije je zabilježio 7 poena i 5 skokova u trijumfu nad Deziom (76:64).

Od ostalih Crnogoraca u italijanskoj B ligi, vrijedan pomena je učinak Gorana Bjelića, koji je upisao 15 poena u porazu svog Nardoa u Peskari (89:86).

photo: basketinside.it