Rebić: Sačuvali smo zajedništvo i upisali veliku pobjedu

Napisao:  Pročitano 983 puta četvrtak, 11 oktobar 2018 10:30

Košarkaši Mornara napravili su sinoć veliko iznenađenje savladavšu u Torinu, u drugom kolu Eurokupa, ekipu FIAT-a, rezultatom 80:84.

Bez braće Pavićević, koja su se zbog smrtnog slučaja u porodici vratila iz Italije, a u čijem je odsustvu sa klupe utakmicu znalački vodio pomoćnik Ljubo Vujačič, bez povrijeđenih Drenovca i Pavića, a uzimajući u obzir loša izdanja Barana sa početka sezone, smatralo da će crnogorski šampion biti topovska hrana za Italijane.

Međutim, hrabri Mornar je iznenadio, upisao istorijsku pobjedu u Eurokupu (i generalno prvu ovosezonsku nakon 4 poraza), koja mu uliva ogromno samopouzdanje pred nastavak ABA lige i najavljuje bolje dane.

''Velika utakmica za nas i izuzetno značajna pobjeda. Pokazali smo karakter i u potpunosti zaslužili pobjedu. Krenuli smo dobro od samog početka i znali smo da će nas napasti u drugom poluvremenu, ali smo sačuvali zajedništvo i stigli do trijumfa'' - kazao je nakon meča plej Mornara Nikola Rebić.

Jedan od junaka pobjede je svakako Ljubo Vujačić, koji jedino može da žali što lični i timski podvig nisu stigli protiv prvog trenera Torina, legendarnog Leri Brauna, šampiona NBA lige na klupi Detroita, koji nije predvodio svoju ekipu zbog manje hirurške intervencije koju mora da obavi u Americi.