Koljević: Na pobjedu pred našim navijačima; Zejak: Spremni smo

Napisao:  Pročitano 1086 puta utorak, 13 oktobar 2015 20:05

Počinje nova sezona Balkanske lige, a već u prvom kolu regionalnog takmičenja snage će odmjeriti dva crnogorska predstavnika Lovćen i Teodo.

Timovi koje sa klupa predvode dva velika prijatelja i dugogodišnja saradnika u klubu iz Prijestonice, Mirko Proroković i Dragan Prle Radović, sjutra na Cetinju igraju prvi međusobni meč, dok će drugi imati samo tri dana kasnije, u subotu 17. oktobra, na startu crnogorskog šampionata.

Lovćen će u Balkanskoj ligi učestvovati prvi put nakon sezone 2009/10, kada je stigao do finala, a sada su ambicije Cetinjana drugačije. Sastav koji su u odnosu na prošlu sezonu pojačali Koljević, Knežević i Petrić (otišao Milošević), za cilj ima prolazak u drugu fazu ovog takmičenja.

''Sjutra igramo protiv izuzetne ekipe, koja je popunjena na svim pozicijama sa kvalitetnim igračima. Samim tim imaćemo težak zadatak, ali ćemo pred našim navijačima ići na pobjedu protiv svih, kako u Balkanskoj ligi, tako i u crnogorskom šampionatu. Problem može da nam predstavlja skraćena rotacija, prouzrokovana povredom Tmušića, koji najvjerovantije neće nastupiti. Posebnu pažnju moramo obratiti na Mašana Vrbicu, ali kolektivnom igrom i odgovornim pristupom meču možemo zaustaviti njega i ostale ključne igrače Tivćana i radovati se na početku nove sezone'', izjavio je za naš sajt Marko Koljević, Cetinjanin koji će ove godine prvi put braniti dres kluba iz svog grada.

Teodo je sa druge strane starosjedilac u BIBL-u. Tivćani su i ove sezone oformili konkurentan sastav, koji će pokušati da se na tri fronta ravnopravno bori sa svim rivalima.

Pored trenera Radovića, Nikola Vučurovića i Mašana Vrbice, sjutra će boje Teoda nositi još jedan bivši član Lovćena, Ivan Zejak.

''Dobro smo trenirali u proteklom periodu i spremni dočekujemo premijeru u Balkanskoj ligi. Na Memorijalnom turniru u Nikšiću smo već igrali sa Lovćenom, koji se pokazao kao neugodan protivnik, i sigurno nas i sjutra očekuje sličan, tvrd meč. Cetinjani imaju dobar tim, predvođen iskusnim plejom Jovanovićem, ali mi vjerujemo u sebe i u Prijestonicu idemo po pobjedu'', kazao je novi krilni centar Tivćana.

Meč na Cetinju počinje u 18 časova, a sudiće Zoran Šutulović, Dragan Kralj i Milosav Kaluđerović.