Radović: Zadovoljan sam, ali moramo bolje

Napisao:  Pročitano 786 puta četvrtak, 19 oktobar 2017 00:34

Košarkaši Lovćena ''probili su led'' u ABA 2 ligi. Nakon uvodnog poraza od Krke u Novom Mestu, Cetinjani su večeras kao domaćini u Podgorici (zbog rekonstrukcije terena u gradu pod Lovćenom) porazili Ohrid 94:72.

I pored ubjedljive razlike, crnogorski predstavnik je igrao sa dosta oscilacija, čiju eliminaciju u narednom periodu priželjkuje trener Dragan Radović.

"Mogu da budem zadovoljan rezultatom. Ovo je prva pobjeda, ne nešto previse lijepa, što je zasluga i ekipe Ohrida, koja je puno vremena provela u zonskoj odbrani što nas je umrtvilo i nije nam dalo da se razigramo. Ubijeđen sam da ovo može puno bolje, okrećemo se novim mečevima i spremamo se za dalje. Ovo je arhivirana pobjeda i nadam se mnogo boljim izdanjima u narednim mečevima'', kazao je popularni Prle.

MVP susreta i cijelog kola prvenstva, centar Draško Albijanić već razmišlja o sljedećoj utakmici protiv Borca iz Čačka:

"Najvažnije je da smo pobijedili ovu utakmicu na domaćem terenu. Nemamo puno vremena, ali analiziraćemo neke loše stvari koje smo odradili. Uglavnom, okrećemo se već novoj utakmici, gdje nas čeka težak protivnik u Čačku. To je dosta tvrd teren." 

 Trenet Makedonaca Čočorski čestitao je Lovćenu na zasluženoj pobjedi:

 "Prije utisaka, želim da zahvalim ekipi Lovćena na dočeku, iako se meč nije igrao na Cetinju. Međutim, sve je super organizovano. Nama je ovo drugi poraz, mi smo u globalu mlada ekipa, po sastavu ekipe i broju godina kluba. Ovo je manje bolan poraz. Svakako bilo je perioda dobre igre. Imali smo problema da odbranimo unutrašnju igru Lovćena, gdje je izdominirao Albijanić, a kasnije je bilo teško da se juri neki rezultat i priključak. To smo i uradili u dva navrata, ali smo ostali bez visokih igrača u završnici utakmice. Mislim da je Lovćen uigraniji i iskusniji tim i da je to presudilo ovaj meč.