Vrbica: Krka Favorit, ali mi smo u Novo Mesto došli bez bijele zastave

Napisao:  Pročitano 937 puta utorak, 10 oktobar 2017 13:46

Košarkaški klub Lovćen sa Cetinja prije samo dvije sezone bio je na rubu provalije, a od sjutra će igrati u ABA ligi!

Cetinjani, kojima je prijetilo gašenje, u međuvremenu su uspjeli da se konsoliduju, naprave konkurentan roster i izbore povratak u regionalno takmičenje, u kojem su već učestvovali u sezoni 2003/4, iako doduše u njegov drugi rang.

Novoformirano takmičenje predstavljaće veliku šansu za afirmaciju mladih igrača i skok u karijeri određenih igrača, među kojima je povratnih u redove kluba iz Prijestonice, Mašan Vrbica:

''Vratio sam se na Cetinje jer me privukla prvenstveno ozbiljnost kluba koja se podigla na izuzetan nivo, a onda naravno i osnivanje Aba druge lige koja će sigurno biti jako praćena i vjerujem da će ''izbaciti'' dosta novih imena. Biće pravi izazov takmičiti se'' - kazao je 23-godišnji plej za naš portal.

Cetinjani u ABA 2 ligi debituju sjutra u 19 sati u Novom Mestu, a protivnik je teško mogao biti teži - Krka, koja slovi za jednog od favorita za plasman u elitu.

''Odmah na startu gostujemo iskusnoj ekipi koja ima ambicije da se vrati u ABA 1 odakle su ispali prošle godine. Oni su favoriti, ali mi smo trenirali jako u prethodnom periodu i spremni smo za napore koji nas očekuju. U Novo Mesto nismo pošli sa podignutom bijelom zastavom. U svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu, tako će biti i u srijedu'' - siguran je Vrbica u sebe i svoje saigrače.

photo: Facebook page KK Lovćen