Sutjeska se dogovorila sa Lalovićem, produžena saradnja sa Čvorovićem

Napisao:  Pročitano 1230 puta sreda, 06 septembar 2017 12:39

Iskusni, 36-godišnji centar Boris Lalović šesto je pojačanje nikšićke Sutjeske za narednu sezonu, nakon Amerikanaca Habsa i Džonsona, te domaćih igrača Krivokapića, Vukovića i Bijelića.

207cm visoki košarkaš u svoj rodni grad stiže iz rumunskog Atlašiba, gdje je proveo dvije sezone (u posljednjoj bilježio 10,4 poena i 3,4 skoka).

U svojoj bogatoj karijeri Lalović je promijenio veliki broj klubova: počeo je u KK Ibon, a potom nastupao za crnogorske KK Jedinstvo Bijelo Polje, KK Ulcinj, KK Mogren, KK Primorje, zatim se oprobao u Bosni u dresovima KK Hercegovac- Bileća i KK Zrinski Mostar, na Kipru je igrao za KK APOEL i KK Etha Engomi, potom je uslijedilo iskustvo u KK Hemofarm, dok je u Rumuniji pored Atlašiba nastupao i za Kluž.

Lalovićevo iskustvo i znanje biće vrijedan adidtiv rosteru kojim rukovodi Vlado Todorović u pokušaju da se kroz kvalifikacije (27-29. septembra u Laktašima) domognu novoformirane ABA 2 lige.

Ovdje lijepim vijestima za navijače Sutjeske nije kraj, jer je ugovor na godinu dana produžio 21-godišnji, 204cm visoki krilni košarkaš Igor Čvorović.

Nikšićani se uveliko pripremaju za turnir u Laktašima, a sinoć su odigrali i prvi prijateljski meč protiv Lovćena na Cetinju, koji su riješili u svoju korist 68:73.

photo: fiba.europe