Talentovani Fedor Žugić novi član Budućnosti

Napisao:  Pročitano 2756 puta sreda, 26 jul 2017 18:55

Jedan od najperspektivnijih crnogorskih košarkaša, 14-godišnji Fedor Žugić, novi je član ekipe Budućnost VOLI. Žugić je u redove najpoznatijeg domaćeg kluba prešao iz podgoričkog KK Junior, sa kojim je prošle godine osvojio titulu pionirskog prvaka države.

Budućnost je povodom angažovanja ovog talentovanog beka na svojoj zvaničnoj Facebook stranici izdala sljedeće saopštenje:

''Sa velikim zadovoljstvom obavještavamo sportsku javnost da je Fedor Žugić odabrao za klub u kojem će razvijati svoj raskošni talenat i graditi košarkašku budućnost. Žugić, rođen 2003. godine, jedan je od najtalentovanijih mladih igrača u Evropi.

Reprezentativac je Crne Gore, a karakteriše ga brzina, dobar šut i odličan prodor. Bez obzira na zvučna imena Reala i Mega Bemaksa, Fedor je odlučio.

Sigurni smo da su njegovi roditelji Dora i Luka donijeli pravu odluku za svog sina, da u svom klubu, svom gradu i svojoj državi raste i razvija talenat u okruženju koje ima kapacitet da mu omogući da ostvari svoj puni potencijal. Njihova odluka je pokazatelj pravilnih koraka kluba. Reorganizacija, dovođenje novih trenera, okupljanje mladih igrača, ozbiljan rad i posvećenost talentovanim crnogorskim dječacima, najavljuju novu eru domaće košarkaške budućnosti. Iz tog razloga Fedor je odabrao Budućnost, a ne Real ili Mega Bemax i Klub mu čestita na odluci.''

Na ovoj društvenoj mreži prenijete su prve Fedorove riječi u svojstvu igrača ''plavih'':

''Srećan sam što ću igrati u klubu za koji navijam. Prepoznao sam svoju šansu i smatram da najviše mogu napredovati uz trenere koji vode kadetsku i juniorsku selekciju KK Budućnost Voli. Prezadovoljan sam uslovima koje mi je pružio Klub. Omogućio mi je da ostanem u svom gradu, a velika je prednost da se u svojoj sredini pruži ovako jedinstvena prilika za napredovanjem jer je u mojim godinama jako teško napustiti sve i otići. Siguran sam da smo moji roditelji i ja donijeli pravu odluku. Vjerujem u Klub i u sebe. Daću svoj maksimum da dam dobar pečat i ostavim trag u mojoj Budućnosti.''

photo: Facebook page KK Budućnost VOLI