Mornar najavio još dva pojačanja

Napisao:  Pročitano 3240 puta sreda, 12 jul 2017 18:39

Derek Nidam, reprezentativac Crne Gore, novo je i najveće pojačanje Mornara za novu sezonu. Đorđije Pavićević najavio još dva "spektakularna pojačanja"!

Dva i po mjeseca pred početak nove sezone, barski Mornar je, praktično, kompletirao ekipu.

Nidam, nekadašnji plejmeker Himika u Ukrajini, gde je bio proglašen za najboljeg igrača lige, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Mornarom.

Nidam stiže nakon što su ugovore parafirali Nemanja VranješStrahinja Mićović, najbolji igrač Balkanske lige Brendis Ros i dosadašnji centar Partizana Uroš Luković.

Nidam je posebno pojačanje i zbog činjenice da posjeduje crnogorski pasoš zbog čega će se voditi kao domaći igrač.

Američkog plejmekera crnogorska sportska javnost upoznala je u kvalifikacijama za ovogodišnji Eurobasket kada je opravdao očekivanja selektora Bogdana Tanjevića.

S obzirom da se i kapiten Marko Mijović dogovorio sa Đorđijem Pavićevićem o nastavku saradnje (čeka se njegov povratak iz Kine da produži ugovor), Mornar je već napravio roster od 12 igrača. U njemu su petorica novajlija Vranješ, Nidam, Ros, Mićović i Luković i starosjedeoci Ćalić, Bakić, Hadžibegović, Mugoša, Pavić, Vujošević i Mijović.

Uprskos tome što je Mornar već zaokružio roster, alfa i omega, prvi čovjek barskog kluba najavljuje "još dva spektakularna transfera"!

Riječ je "o Amerikancu na poziciji pet" i "istaknutom crnogorskom igraču koji pokriva pozicije četiri i pet".

Pavićević nije želio do kraja da otkriva karte, ali kaže da je u intenzivnim pregovorima sa potencijalnim pojačanjima.

Mornar sezonu, pod kormilom novog šefa stručnog štaba Mihaila Pavićevića, otvara na Superkupu ABA lige u Baru od 20. do 23. septembra, ali i kvalifikacionim utakmicama za FIBA Ligu šampiona. 

(Mondo.rs)

Foto: MONDO/Anto Baković