Budućnost predstavila Džikića: Da Podgorica bude sredina za igrače koji hoće da napreduju

Napisao:  Pročitano 1919 puta četvrtak, 22 jun 2017 19:04

Srpski stručnjak Aleksandar Džikić stigao je u Podgoricu i predstavljen je kao novi trener Budućnost Volija.

46-godišnji trener koji je prošlog utorka raskinuo ugovor sa Partizanom i tako otklonio posljednju prepreku pred dolazak u glavni grad Crne Gore, nije puno pričao ni obećavao na promociji u prostorijama kluba u Njegoševom parku.

"Poslije prvih kontakata smo pričali dok se nismo dogovorili. Očigledne je da dijelimo poglede o radu ozbiljnog kluba, zato je i došlo do saradnje. Pričali smo i o bliskoj i o daljoj budućnosti, pokušaćemo da Podgorica bude sredina za igrače koji hoće da napreduju. Uslovi za tako nešto postoje" - rekao je Džikić.

Predsjednik kluba, Dragan Bokan kazao je Danilo Nikolić novi igrač Budućnosti, kao i da je Nikola Ivanović vrlo blizu povrtaka u staro jato.

"U dogovoru sa novim stručnim štabom, želja nam je da imamo što više crnogorskih igrača i na dobrom smo putu da to realizujemo. Potpisao je Danilo Nikolić, on je novi član Budućnost Volija, a dogovorili smo sve što je bilo do nas oko dolaska Nikole Ivanovića, i sa njim i sa njegovim menadžerom Miškom Ražnatovićem. Ali, u ovom trenutku ne možemo da realizujemo taj ugovor zbog obaveza AEK-a prema Ivanoviću. Ostalo je da se riješi taj dio, ali je još daleko dogovor između Ivanovića i AEK-a. Zainteresovani smo za još nekoliko domaćih igrača, sa nekima je Džikić razgovarao. Već sljedeće sedmice se nadam dolasku još nekih košarkaša. Sigurno ćemo imati najmanje 10 crnogorskih igrača u timu naredne godine" - rekao je Bokan.

Ugovori su istekli braći Suadu i Seadu Šehoviću, kao i još nekim članovima prošlogodišnjeg tima, a Džikić i Bokan su najavili da će ovog vikenda razgovarati sa svima.

Novi trener Budućnosti prokomentarisao je na kojim pozicijama će pokušati da pojača tim dovodjenjem stranaca.

"Širok je pojam ekstra kvalitet. Tražićemo spoljnog igrača i jednog na poziciji pet, u zavisnosti od toga kako se završe pregovori sa igračima sa kojima smo se ušlo u kontakt. To je živa materija, kao i uvijek kada se sklapa tim" - rekao je Džikić.