Mornar sjutra protiv Mege, debituje Tejtum

Napisao:  Pročitano 898 puta petak, 18 novembar 2016 20:04

Košarkaši Mornara su u dosadšnjem dijelu sezone odigrali 14 utakmica, u ABA ligi su dvije dobili i sedam izgubili, a u Ligi šampiona uknjižili su dvije pobjede i tri poraza.

Postignuti su očekivani rezultati, osim na utakmici sa Zadrom, koju je Mornar izgubio u svojoj dvorani. A u Ligi šampiona je, s obzirom na snagu rivala, možda napravljen rezultat iznad očekivanja. Tu se prvenstveno misli na pobjedu u Baru protiv Ostendea.

Međutim, poraz protiv Zadra boli i mora da bude negdje nadoknađen. Prilika je već u Sremskoj Mitrovici, u duelu s Mega Leksom. Šef stručnog štaba Đorđije Pavićević ističe da njegova ekipa na svakoj utakmici do kraja prvog dijela šampionata mora da ide na pobjedu.

"Biće to teška utakmica, ali lakih mečeva u ABA ligi nema. Očekujem da će biti kao ona u Baru u trećem kolu Lige šampiona, neizvjesna i zanimljiva. Analizirali smo meč sa Zadrom, vidjeli gdje smo griješili i vjerujem da ćemo te greške ispraviti. Mega je veoma dobra, mlada ekipa, ne možemo da pretimo bilo kome u ovoj ligi, pa ni njoj, ali ćemo se potruditi da utakmicu odigramo na svom najboljem nivou" - kaže Pavićević, koji ima sve igrače na raspolaganju,uključujući oporavljene Balšu Radunovića i Kola Dikersona, kao i novajliju, petog Amerikanca u redovima Mornara Kamerona Tejtuma, koji još nije nije sasvim uigran, ali biće u rosteru.

I centar Radoje Vujošević očekuje tešku utakmicu u Sremskoj Mitrovici.

"Znamo šta nas čeka, potrudićemo se da prekinemo ovu negativnu seriju od četiri uzastopna poraza u dva takmičenja u kojima nastupamo. Poslednji put smo slavili upravo protiv Mega Leksa, 2. novembra, u Ligi šampiona, možda nam ovoga puta i sreća bude saveznik i vrati nam se ono što smo propustili na otvaranju ABA lige, prtoiv Partizana u Baru i Cibone u Zagrebu" - kaže Vujošević.

(jedro.bar)