Ćalić: Svim srcem želimo prvu pobjedu

Napisao:  Pročitano 894 puta četvrtak, 06 oktobar 2016 20:06

Tri od četiri zvanične utakmice do sada odigrane Mornar je izgubio na jednu loptu: jednu od Igokee u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i dvije na starta ABA lige, i to od dva osvajača ovog takmičenja, Partizana i Cibone.

Ipak, makar što se stratega Barana Đorđija Pavićevića tiče, to nije razlog za zabrinutost, već dokaz da crnogorski tim može da se nosi sa svima u regionalnom takmičenju:

''Pokazali smo da možemo da pariramo svim ABA ligašima, ali smo, uprkos dobroj igri, ostali bez bodova. Ne bježimo od uloge favorita protiv Karpoš Sokolija, makar na papiru, s tim da smo svjesni da samo kvalitetnom igrom svih 40 minuta možemo doći do bodova. Moramo da damo sve od sebe, a uvjereni smo da će naše najbolje izdanje biti dovoljno za trijimf. Skopljanci su uknjižili dva poraza, protiv Krke i Igokee, ali se vidjelo da nisu bezazlena ekipa, protiv Igokee su sve vrijeme bili u igri, falile su im dvije-tri lopte za priključak. Očekujem da će naša dvorana opet biti puna i da ćemo u pravom košarkaškom ambijentu doći do prve pobjede'' – kaže Pavićević, a njegove riječi prenosi jedro.bar.

Nakon meča sa Makedoncima, Mornar će napokon imati malo vremena za odmor, poslije naporne serije mečeva:

''Poslije Karpoš Sokolija i gostovanja u Ljubljani Union Olimpiji, dvije sedmice ostajemo kod kuće, ne računajući gostovanje u Podgorici ekipi Budućnost Voli, imaćemo dosta vremena da kompletiramo ekipu i pripremimo je za nastavak takmičenja na dva fronta'' – dodaje Pavićević.

Jedan od najiskusnijih u revodima Mornara, krilni košarkaš Marko Ćalić, smatra da Mornar u trećem kolu može do istorijske pobjede u ABA ligi, ali ne potcjenjuje protivnika:

''Nema lake utakmice u ABA ligi, moraćemo dobro da se oznojimo sa relativno nepoznatom ekipom iz Skoplja, ukoliko želimo bodove, a želimo ih svim srcem. Tako ćemo i igrati, od podbacivanja lopte do poslednjeg zvuka sirene, srcem, dakle fanatično borbeno, ali i mirne glave, jer euforija ne donosi ništa dobro. Ukoliko ponovimo igru iz prve dvije utakmice i ukoliko ambijent u dvorani bude kao u meču s Partizanom, bodovi ostaju u Baru'' – optimista je Ćalić.

Sjutrašnja utakmica između Mornara i Karpoš Sokolija u dvorani „Topolica“ počinje u 21 čas. Cijena karata je popularna: tribine 2 eura i parter 3 eura.