Na brodu crnogorskog šampiona jedan Mornar viška: Marin blizu odlaska

Napisao:  Pročitano 354 puta petak, 09 novembar 2018 12:34

Hrvatski internacionalac Marin Mornar i crnogorski šampion Mornar blizu su raskida saradnje, prenosi specijalizovani košarkaški portal Sportando.

Na brodu ekipe iz crnogorskog lučkog grada evidentno plovi jedan Mornar viška - hrvatski krilni centar Marin nije zadovoljio apetite uprave kluba, pa će, po svemu sudeći, biti još jedan igrač koji će prije isteka ugovora biti prinuđen da traži novu sredinu.

Mornar je na 6 dosadašnjih mečeva u ABA ligi odigrao svega 51 minut, a postigao je ukupno 12 poena. Na 4 utakmice se uopšte nije upisao u strijelce, dok je samo protiv Zadra sa 10 pogodaka pokazao zašto su ga Barani izabrali u prelaznom roku.

Dovođenjem Landinga Sanea, francuskog centra, crnogorski predstavnik u Eurokupu je jasno stavio do znanja da će biti novih rezova u ekipi, a pitanje je da li su oni gotovi, jer je tu sada i provjereni igrač Bobi Braun, koji baca nezgrapnu sjenku na prosječnog Amerikanca Kadina Keringtona.

Nakon pršlogodišnje istorijske sezone Barani su planirali da sa buljukom američkih anonimusa i hrvatskim pojačanjem iz prestižne švedske lige krenu u novi pohod na titulu prvaka zemlje, F4 ABA lige i dobar rezultat u premijernom nastupu u Eurokupu, ali se taj plan uskoro pokazao kao falimentaran, pa je uslijedila rekonstrukcija: umjesto Šeparda i Spajta stigli su Drenovac i Rebić, a sada su tu Sane i Braun, pa se očekuje da Mornar, koji na početku sezone igra sa dosta oscilacija, uskoro počne da liči na tim koji je prošle godine atraktivnom napadačkom igrom šarmirao cio region, i šire.