Pavićević: Krka je više željela pobjedu, to ne mogu da razumijem

Napisao:  Pročitano 1197 puta ponedeljak, 08 oktobar 2018 09:58

Košarkaši Mornara propustili su sinoć u Novom Mestu priliku da upišu prvu pobjedu u novoj sezoni. Nakon 40 minuta velike borbe, domaća Krka je savladala crnogorskog šampiona, rezultatom 80:76.

"Čestitke Krki na pobjedi. Na našu žalost, željeli su je viš od nas što ne mogu da razumijem. Kada izađeš na parket, to ne smiješ da dozvoliš - da protivnik više želi pobjedu od tebe. Imamo problem i sa igrom i sa ekipom koju nismo u potpunosti okupili. Počeli smo u dobrom ritmu, ali smo ulaskom Karingtona potpuno izgubili organizaciju napada i dozvolili domaćinu da se vrati u igru. Tako smo nastavili i u trećoj četvrtini dozvolivši protivniku da nam rezultatski pobjegne. Poslije nekoliko rotacija uspjeli smo da nađemo pravu igru ali smo potom sa pozitivnim rezultatom, greškama u napadu opet dozvolili Krki da se vrati. Na kraju smo promašili tri šuta u završnici što je Krka mudro iskoristila u napadu i kaznila nas sa slobodnih bacanja", rekao je na konferenciji za novinare trener Mornara Mihailo Pavićević.

Barani su u dosadašnjem dijelu sezone pretrpjeli 4 poraza: u Superkupu ABA lige od Partizana, u Eurokupu od Uniksa, te u ABA ligi od Olimpije i Krke.

Naredni meč izabranici trenera Pavićevića imaju 10. oktobra, kada gostuju ekipi FIAT Torina u okviru drugog kola Superkupa.

photo: Drago Perko