Vranješ: Možemo da nabrajamo alibije, ali oni nisu razlog ovog poraza

Napisao:  Pročitano 514 puta četvrtak, 20 septembar 2018 23:16

Košarkaši Mornara iz Bara porazom od Partizana rezultatom 91:77 večeras u Laktašima, u četvrtfinalu ABA Superkupa, krenuli su u novu sezonu, u kojoj će prvi put u istoriji nastupati u Eurokupu, ali i braniti F4 ABA lige i šampionsku titulu u Crnoj Gori.

"Čestitam Partizanu, noćas je zasluženo pobijedio. Mislim da je ovo bila sjajna uvertira za start ABA lige. Mi nismo kompletni, malo su kasnili sa okupljanjem tima, nekoliko igrača je imalo obaveza sa reprezentacijama. Međutim, to nije razlog ovog poraza, Partizana je pružio sjajnu, pogotovo napadačku košarku. Mi smo u nekoliko navrata uspjeli da se vratimo iz minusa, ali su oni početkom posljednje četvrtine napravili seriju 14:0, što je protiv takve ekipe stvarno teško stići. Nama ostaje da se što bolje uigramo pred početka ABA lige, i pokušamo da startujemo što bolje", rekao je nakon meča bek Barana Nemanja Vranješ i dodao:

"Mi smo prošle godine imali odlične rezultate, ali se od stare slave ne živi, mi moramo sve ispočetka, da radimo i da se borimo. Očekivanja nijesu manja, ali moramo da idemo od utakmice do utakmice, pa ako se otvori, što da ne, da ponovimo prošlogodišnji rezultat", dodao je Vranješ.

Trener Mornara Mihailo Pavićević rekao je da njegova ekipa ima potencijal.

"Nema kukanja, idemo dalje. Izgledamo kao šuterska ekipa, ali to treba dokazati na terenu. Naša koncepcija se neće mijenjati, znate kakvu smo košarku igrali prošle sezone. Teško je reći da li ćemo biti na istom nivou. Ima potencijala", rekao je Pavićević.

photo: Nenad Vuruna