Pavićević i Džikić: Nismo uigrani, ali nema opravdanja

Napisao:  Pročitano 605 puta sreda, 19 septembar 2018 18:43

Košarkaši Budućnost VOLI-ja i Mornara sjutra veče će odigrati prve zvanične mečeve za sezonu 2018/19. Prvi će na teren u 1/4 finalu Superkupa ABA lige koji se održava u Laktašima istrčati Barani, koji se u 18 časova sastaju sa Partizanom.

''Moramo da vidimo mogućnosti onih koje smo doveli. Neki nas nisu ubijedili da su za nas, neki jesu i prvi put u trenerskoj karijeri se nalazim u situaciji da sa cijelom ekipom prvi zajednički trening odradim sedam dana pred početak prvenstva. Nema opravdanja, moramo da odradimo najbolje što možemo. Trudićemo se da što prije ličimo na ekipu, sada smo daleko od toga. Ipak, došli smo u Laktaše da se borimo i da u svakom meču, počevši od Partizana pružimo maksimum. Za šta će taj maksimum biti dovoljan, teško je procijeniti u ovom trenutku. Važno je da ostanemo fokusirani i da probleme rješavamo u hodu" – rekao je  trener Mornara Mihailo Pavićević.

Budućnost će dva ipo sata kasnije, u 20:30 časova, ukrstiti koplja sa domaćinom Igokeom. Aleksandar Džikić je istakao neuigranost šampiona Jadrana:

''Nismo uigrani, ali to je tako, šta da radimo? Nismo završili sa pravljenjem tima. Pokušaćemo da u Laktašima vidimo šta nam nedostaje. Jasno je da postoji razlika u kvalitetu izmedju Evrolige i ABA, vidjećemo kako će to da izgleda. Naša ideja, prije svega, je da iz Laktaša odemo zdravi'' – kazao je Džikić.