KK Budućnost odgovorio Repeši: Odbijanje reprezentacije je Gordićeva, ne klupska odluka

Napisao:  Pročitano 1041 puta ponedeljak, 10 septembar 2018 13:15

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, hrvatski stručnjak Jasmin Repeša, prije par dana je optužio šampiona ABA lige Budućnost VOLI da ne želi da dozvoli svom članu Nemanji Gordiću da nastupi za selekciju BiH u septembarskom kvalifikacionom ''prozoru'' za Svjetsko prvenstvo.

Repeša je istakao da je ponašanje podgoričkog kluba nekorektno, jer su nastup za državne timove odobrili crnogorskim reprezentativcima iz svojih redova i Francuzu Edvinu Džeksonu, ali ne i Gordiću, za kojeg u rosteru BiH nemaju adekvatnu zamjenu.

Tim povodom saopštenjem su se oglasili iz KK Budućnost, repliciravši Repeši da je odbijanje poziva Gordićeva lična, a ne klupska odluka. 

''Prethodnih dana je putem medija selektor BiH Jasmin Repeša nedvosmisleno optužio KK Budućnost Voli za nekorektnost zbog odluke Nemanje Gordića da se ne pridruži reprezenaciji BIH u kvalifikacionim mečevima.

U cilju pravilne informisanosti javnosti, ovim putem ističemo da KK Budućnost Voli nije i neće ni u buduće određivati da li će neko od košarkaša zaigrati u reprezentaciji ili ne. Nemanja Gordić je prethodnog mjeseca odbio zvaničan poziv Košarkaškog saveza BIH. Upravi KK Budućnost Voli je pred početak priprema jasno stavio do znanja da se neće odazvati pozivu, što je i potvrdio nakon priprema u Kolašinu. Ne ulazimo u razloge Nemanjine odluke i loše komunikacije izmedju njega i Saveza.

Nemanja Gordić u našem klubu ima višegodišnji ugovor, svjestan je svoje odgovornosti i obaveza prema Klubu, kao i važnosti poštovanja svih dogovora izmedju Uprave i igrača, kao i važnosti svoje uloge u Klubu u susret predstojećoj sezoni.

Ovim putem, sugerišemo Košarkaškom savezu BiH da odnose izmedju klubova, igrača i reprezentacija treba pažljivo graditi, na profesionalnim i korektnim osnovama, kontinuirano i sa puno odgovornosti i međusobnog uvažavanja, ne kroz medijske prozivke i optužbe. Ne treba zaboraviti da saradnja ne treba da počinje i završava samo na ovim kvalifikacijama. Obraćanja selektora Repeše i pojedinaca iz Košarkaškog saveza BiH za nas predstavljaju prevaziđen način komunikacije, koji pripada nekim prošlim vremenima, a KK Budućnost Voli u jeku aktivnih priprema za istorijsku sezonu koja je pred nama se time neće baviti'' - stoji u saopštenju Budućnosti.