Bokan: Džikić može da ode iz Siti kvarta, ne iz Podgorice

Napisao:  Pročitano 1179 puta subota, 28 april 2018 16:30

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić vodiće taj klub u Evroligi, i to će biti velika šansa i za njega da postane bolji trener, kazao je za RTCG, predsjednik "plavih", Dragan Bokan.

"Džikić živi u Siti kvartu i tu ostaje, jedino ako ne izrazi želju da pređe na Zabjelo ili neku drugu lokaciju u Podgorici. Džikić ima važeći ugovor i ostaje i vodiće Budućnost u Evroligi. Tu nema dileme, čovjek je ostvario najveći uspjeh. Veliki je interes i kluba, navijača i Džikića da ostane, jer je napravio najveći rezultat u istoriji kluba i svojoj karijeri. Smatram da je ovo velika šansa i da Aleksandar Džikić postane još veći nego što je sada", kazao je Bokan.

On je naveo da mu se osvajanje ABA lige i plasman u najbolje takmičenje u Evropi čini sve većim uspjehom kako dani prolaze.

"Mislim da još niko nije svjestan šta je uradio naš klub i šta nam tek slijedi. Kako se bude primicala prva utakmica Evrolige biće nam sve jasnije.Iz ove perspektive srušiti Cedevitu i Zvezdu koji po tri do četiri puta imaju veći budžet od našeg, neviđen je uspjeh", rekao je Bokan.

On se osvrnuo i na nedavni sastanak koji je imao sa čelnicima Evrolige u Barseloni.

"Dobro smo se pripremili za sastanak pripremili dobru prezentaciju kluba, grada i države. Takođe napravili smo prezentaciju postojećeg stanja SC Morača, a ovih dana ću razgovarati sa arhitektom Dmitrovićem koji je projektovao taj objekat, da se i on uključi sa ljudima koji već rade na idejnom rješenju za renoviranje".

On je dodao da "Morači" fali 660 mjesta, prema propisima Eurolige, ali da to nije jedina neophodna investicija.

"Moramo poboljšati IT sektor kao i svlačionice, VIP salon, sale za sastanke. To će sve biti potrebno za komplikovane uslove Evrolige".

Bokan navodi da od prvog sastanka u Barseloni nije naišao na nijedan zarez, odnosno postavljanje pitanja učešća Budućnosti u Evroligi.

Rok da se sve uradi, kako je dodao, nije do 1. avgusta već do prvog meča Evrolige.

Nejasno mu kako je Zvezda ispustila Evroligu

Bokan je kazao i da mu nije jasno kako je Crvena Zvezda dozvolila sebi da "ispusti" Evroligu.

"Kada sam se iz prvog lica uvjerio u snagu i organizaciju Evrolige, nije mi jasno kako je Zvezda, sa takvom snagom i podrškom koju je imala od Evrolige, to ispustila i zbog čega je došla u situaciju da je Budućnost pobijedi sa budžetom od 1,35 miliona eura. Zvezda je imala veliki budžet, imaju grad od dva i po miliona ljudi. Zaista mi nije jasno kako, u takvim uslovima, nemate ekipu da se prošetate ABA ligom".

Bokan je naveo da se za svaku pobjedu u Evroligi dobija 37 hiljada eura, što dosad Budućnost nije mogla da sanja.

"Tačno je da moramo imati ozbiljan sastav i budžet mnogo veći od dosadašnjeg, ali, s druge strane, imamo proizvod koji vrijedi. Imamo mogućnost da značajan prihod obezbijedimo prodajom karata. Dosad smo imali prihod od karata oko 70.000 eura, a sada, Evroliga projektuje, da ćemo imati oko milion"

Sljedeći sastanak s predstavnicima Evrolige biće 15. maja.

"Na tom sastanku će biti dogovorena neophodna reorganizacija kluba, rekonstrukcija "Morače" i finansije", kazao je Bokan.

On je zahvalio premijeru Dušku Marković, koji je kazao ranije da Vlada neće žaliti novac za rekonstrukciju "Morače".

Planirani budžet, navodi čelnik "plavih", znači automatski da će Budućnost imati najjači tim u istoriji kluba.

"Da li ćemo imati rezultat – to zavisi od stručnog štaba. Moramo imati kvalitetnih 15-16 igrača jer igramo najjače takmičenje u Evropi i ABA ligu koja garantuje ponovo prolaz u Evroligu. Imaćemo prednost u odnosu sadašnji tim, ali ne bih rekao da ćemo imati prednost u odnosno na velike klubove poput Olimpije, Cedevite, Partizana, Cibona i Zvezde".

Interes svih u klubu je da Budućnost igra Evroligu i u narednim godinama.

"Biće teško sigurno, ali niko vjerovao ni da će Budućnost biti šampion ABA lige ove godine pa se to desilo", poručuje Bokan.

Izvor: RTCG